KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Kihunytak a telefonok, csendesül a kormányellenes tüntetéshullám…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

közfelháborodás_mti-660x440A mostani utcai megmozdulásokat sokan az internetadóhoz kötik, de jócskán odaerősített a kitiltási botrány, volt egy kis háttérmunka az egykori és mostani szocialistáktól, akiket atlantista érdekek inspiráltak, ezt a média tovább turbózta a Fideszes közszereplők hivalkodó gazdagságának bemutatásával, és összeállt a kellő elegy, a botrányos korrupciós vád, a virtuális társadalmat ingerlő adófajta bevezetésével, vezető politikusok százmilliós villája többmilliós Rolex órája csak olaj a tűzre.

A lendületet adó első nagy tüntetés (székházostrom) ekként kerekedett, ráadásul az őszi szünetben történt. A másodiknak (parlament) az első radikalizmusa adott lendületet. Lesz még némi utóvédharc, de hosszú évek tapasztalat azt mutatja, hogy januárig nem lehet számítani nagyobb tömegtüntetésre, mert itt a karácsony előtti hajtás, ünnepi készülődés, iskola, és az év vége.

Ami leginkább szembetűnő, hogy ez alatt a majd 2 hónap alatt a tüntetők oldalán karizmatikus, hiteles vezető továbbra sem bukkant fel, a széthulló MSZP utódpártok, teljesen erőtlenek, az LMP-nek nincs tömegbázisa. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy 2006 visszaköszön, mert 2006-ban a magyarországi baloldaliság – Gyurcsány ámokfutásának köszönhetően – végletesen lejáratódott, mára nincsenek körülhatárolható értékei, nem termelt ki hiteles, követhető fiatalokat, a régiek pedig vállalhatatlanok. Ez most látszik igazán. A kormány is látja, hogy nincs a baloldalon igazi „át-ütőerő”, nem kell pirotechnikai eszközökkel megspékelt fociszurkolói hangulattól tartania. Láthatja mindenki, hogy a tüntetéseket legvadabb pillanatait felhevült kiabálás jellemzi, majd az utolsó metróval mindenki hazamegy. A rendőrség okulva 2006-ból visszafogottan de határozottan cselekszik, nem szeretné erőszakos fellépéssel erősíteni a tüntetéshullámot.

Csillapításként várhatóak látványos kormányzati lépések is, néhány pótolható fej hullani fog, hogy az embereket megnyugtassák, akik nagy duzzogva meg is nyugszanak, eltekintve attól a pár szétszórt csoporttól, amelyek eddig is megállták a helyüket. A külső nyomás arányosan fokozódik, ha a belső gyengül, mert a magyar politika szálka a nyugat körme alatt, mert az Oroszország elleni falanxba igen gyenge láncszem, ahogy az ellenségeskedés valódi okát McCain szenátor nyíltan kimondta. Ha tavaszig kibírja a kormány a külső és belső nyomást, akkor a teljesen kicserélődő baloldalnak innét számítva minimum 5 év kell, hogy talpra álljon, és akkor nem mondtam sokat.

A tömegtüntetések eredménytelensége a baloldal hiteltelensége, és a baloldali aktivisták visszafogott elszántsága, rutintalanságból fakadó gyengesége. A utcán igazán rutinos radikális jobboldal nem megy tüntetni, mert az EU zászló az azt jelképező rendszer szimbóluma, Magyarország 20 éves kifosztásának jelképe. A radikális jobboldal tudja mit csinál, 2006-ban kormányt és ellenzéket is váltani akart, most hogy megszűnt az MDF, az SZDSZ, lényegében az MSZP, már csak a Fidesz maradt, amely tönkregyőzve magát éppen belefullad saját külső kontrollt nélkülöző rendszerébe.

Én úgy látom, hogy a tüntetések tapasztalatán rendszerváltó erővé fog erősödni a jól szervezett, tudatos retorikát és stratégiát kialakító, politikai felhangoktól mentes radikális civil érdekvédelem. Ez nem a kormány által, vagy külföldről támogatott álcivil társaság, hanem a valódi karakteresen körvonalazódó civil érdekképviselet.
A civil érdekvédelem az elmúlt években kitermelte azokat a tetterős, tapasztalt aktivistákat akik egyrészt mernek tenni, nem mellesleg kimunkált koncepciók mentén cselekednek, és a tüntetések végén tovább szerveződnek. Komoly szakértőgárda áll mögöttük, és nem kormányváltásban, hanem rendszerváltásban, vagyis az alkotmányos kérdések tisztázásától kezdve, a politikai elit számonkérésében, elszámoltatásában, és felelősségre vonásán keresztül, egy társadalmi közmegegyezés irányába elkötelezettek. A tüntetések legelszántabb civil aktivistái hamarosan keresni fogják az utat ezekhez a csoportokhoz, ami tovább növeli az erőt. 2015 bízom benne, hogy a nemzeti értékrendet követő valóban független civilek áttörésének éve lesz.

Tatár József

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kihunytak a telefonok, csendesül a kormányellenes tüntetéshullám…

  1. Valahol elmondtam már egyszer, hogy az elégedetlenségek mozgató energiája a méltánytalanságban rejlik. Sok nehézséget képes elviselni a lakosság, ha azt tapasztalja, hogy vezetői is hasonló módon élnek. Miután itt és most, újra terítékre került a magyar betegség : a rongyrázás, ez bizony megmozgatta az emberek lábát. A jelenlegi demonstrációk azonban szűnni fognak. No nem csak az ünnepek miatt, hanem azért mert ,most legutóbb,olyan téma került terítékre ami a honi politika elit érdekeit sérti. Nevezetesen : az olaj ügyekre gondolok. Ez Magyarországon nem feszegethető téma. Mindkét tábor erősen érdekelt ebben !!!
    Főleg a kommunistázás nem megy ! Mi lenne itt ha ez úgy isten igazából terítékre kerülne az olaj história? Eljutnánk végén az ÁVH- ig. Ez pedig képtelenség. Hallott- e már valaki vezető politikusok szájából ÁVH múltat emlegetni ? Majd száz év múlva talán. Addig pedig itt vannak még a szélsőjobb emlegetése, a nyilasozási, lehetőségek . Aztán van még beszéd és sajtó téma a második világháborúból bőven. No és hát a holokauszt ! Hogy el ne feledjem. Kimeríthetetlen források ezek! Mindkét média birodalom jól kezeli ezeket a látvány elemeket. Lényegi kérdések közelmúltban történt belügyek, ÁVH ,kommunista privatizációk, olajozások, nem jöhet szóba. Ez a mostani tüntetés szerevezés részéről komoly hiba volt. Meg is kapják majd a fejmosást ! Többet ilyen nem lesz. Biztosan
    felül kell vizsgálni ezeket a civil összejöveteleket, mert a végén még gubanc lesz.

    Barkuti Jenő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük