KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiderült, mit keresett Nigerben a rejtélyes magyar gép

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország továbbra is helyben szeretné megoldani a migrációhoz vezető problémákat, így kész diplomáciai konzultációkat folytatni a migráció, valamint a terrorizmus által okozott veszélyek témakörében az új nigeri vezetéssel.

Rejtélyes magyar felségjelű repülőgép landolt tegnap reggel Niger fővárosában, Niamey-ben.

A gép utasai maguk adtak magyarázatot a rejtélyre.

Magyarország a saját és Európa külső biztonságáért vállalt felelőssége jegyében, az EU államai közül elsőként kezdett tárgyalásokat Nigerrel a Száhel-övezetet és hazánkat terhelő legsúlyosabb kihívásokról: az illegális migrációról és a terrorizmusról. A stabilitáshoz és biztonsághoz vezető egyetlen út tárgyalással kezdődik. Villámlátogatás Nigerben Azbej Tristan államtitkár úrral

− írta Máthé László Eduárd, a szubszaharai térségben megvalósuló magyar összkormányzati tevékenységek külpolitikai összehangolásáért felelős miniszteri biztos.

Azbej Tristan, a Hungary Helps program vezetője is beszámolt a nigeri látogatásról.

Európa biztonsága a Száhel-övezetben kezdődik. Delegációnkkal azért látogattunk Nigerbe, hogy tárgyaljunk az illegális migráció és a terrorizmus elleni erőfeszítésekről, valamint hogy tájékozódjunk a térség humanitárius helyzetéről.


A Száhel-övezet szívében elhelyezkedő nyugat-afrikai országban a nyári államcsíny után nagyon ingatag belpolitikai helyzet alakult ki. Mivel az új vezetés hatályon kívül helyezte a migránscsempészet elleni törvényt, az országnak pedig központi szerepe van a migrációs útvonalak ellenőrzésében, a Száhel-övezetben tovább növekedett a migrációs kockázat, az Európa irányába irányuló illegális migrációs nyomás.

Ez súlyos kockázatot jelent az Európai Unió, illetve ezáltal Magyarország biztonságára is. Magyarország párbeszédet kezdeményezett az illetékes nigeri hatóságokkal a jelenlegi nigeri kormányzat álláspontjának és gondolkodásának megértése érdekében.

Ennek része lehetett a mostani látogatás, amelyre a nigeri külügyminisztériumban került sor.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Azbej Tristán és a magyar küldöttség Nigerben tárgyal / Fotó: Facebook

Ez is érdekelheti:  A németek közölték, hogy senki nem támogatja Macron ötletét - reagálta Kreml is

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kiderült, mit keresett Nigerben a rejtélyes magyar gép

  1. KISLAPÁT NEM KAVAR NAGY VIZET.FONTOSKODÁSNAK ÉS EGOHIZLALÓNAK MEGTESZI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük