KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiderült melyik autógyártó volt 2022-ben a legnépszerűbb a világon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A japán Toyota Motor Corporation 2022-ben a harmadik egymást követő évben volt a világ legkeresettebb autógyártója az ellátási láncokban bekövetkezett problémák ellenére is, amelyek a Covid-19 világjárvány miatti leállások miatt sújtották az iparágat.

A cég szerint az év során nagyjából 10,5 millió járművet adtak el. Az összes eladásban természetesen benne vannak a leányvállalatok, tehát a Daihatsu és a Hino Motors eladásai is. Míg a teljes eladások 0,1%-kal csökkentek 2021-hez képest a belföldi eladások 9,6%-os visszaesése miatt, a tengerentúli szállítások rekordmagasságot értek el, 8,6 millió járművel.

A Toyota immár zsinórban három éve birtokolja a legkelendőbb autógyártó címet.

A második helyen álló német Volkswagen január elején azt közölte, hogy az összesített eladások tavaly 7%-kal, 8,3 millió eladott autóra zuhantak vissza, ami több mint egy évtizede a legalacsonyabb eladási szám.

A Toyota elmondta, hogy a félvezetőkészletekkel kapcsolatos elhúzódó megszorítások ellenére is a globális termelése tavaly 5%-kal nőtt az erős ázsiai keresletnek és az üzemek optimalizálási intézkedéseinek köszönhetően. A következő, áprilisban kezdődő pénzügyi évre a Toyota gyártási célja 10,6 millió jármű, ami meghaladja a járvány előtti teljesítményt.

Kiemelt kép: Getty Images / Justin Sullivan

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ma lesz az év varázslatokkal teli, legrövidebb éjszakája

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük