KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

új világrend

Keresztényüldözés – Sok keresztény titkolja hitét

A keresztények több mint fele tapasztalt már ellenségeskedést a hite miatt az Egyesült Királyságban – derült ki egy friss közvélemény-kutatásból.

A hit megtartásának költségei című jelentést a Voice for Justice UK (VfJUK) nonprofit szervezet állította össze, és megállapította, hogy a különböző keresztény felekezetekből és korosztályokból származó több mint 1500 válaszadó 56 százaléka számolt be negatív reakciókról, amikor valamilyen formában kifejezte hitét mások előtt.

A 35 év alattiak körében ez a szám 61 százalékra ugrott

hívja fel rá a figyelmet a The Christian Post keresztény hírportál.

A válaszadók bántalmazásról is beszámoltak – olvasható a jelentés megállapításainak összefoglalójában. Mint írják,

A keresztények nem érezték, hogy szabadon kifejezhetnék nézeteiket a munkahelyükön. Úgy tűnt, hogy a fiatalabb generációnak több ilyen negatív tapasztalata volt, mint az idősebb generációnak, ami arra utal, hogy a helyzet egyre rosszabb.

A V4NA nemzetközi hírügynökség felhívta arra a figyelmet, hogy a tanulmány elismerte, hogy az Egyesült Királyságban elméletileg jogi biztosítékot nyújtanak a szólásszabadságra, ugyanakkor arra a megállapításra jutottak, hogy az országban „Európában az egyik legmagasabb a keresztényekkel szembeni intolerancia és diszkrimináció”, amit a kutatók a gyűlöletbeszédre vonatkozó törvényeknek tulajdonítottak, amelyek a „zaklatás, az öncenzúra, a közvetlen és közvetett diszkrimináció” elterjedéséhez vezettek.

A tanulmány a diszkriminációval is foglalkozik, amelyről egyre gyakrabban számolnak be a fiatal keresztények, például a munkahelyükkel kapcsolatban, ahol egyre többen tapasztalják azt, hogy arra kényszerítik őket, hogy elrejtsék keresztény hitüket. A kutatás külön fejezetet szentel a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak (NHS), ahol többször előfordult, hogy keresztény alkalmazottakat megbüntettek. Mary Onuoha például felmondásra kényszerült, amiért keresztet hordott a nyakában.

A tanulmány szerint az Egyesült Királyságban az oktatás területén is nehézségekkel néznek szembe a keresztények, a szülők és a tanárok is egyre inkább kirekesztettnek és diszkrimináltnak érzik magukat.

A tanulmány megállapította, hogy

az Egyesült Királyságban a keresztényekkel szembeni kulturális ellenségesség nagy része az LMBTQ-ideológiából ered.

Az általuk megkérdezett fiatalabb keresztények többsége, akik súlyosbodó üldöztetésről számoltak be, szilárdan hisznek a bibliai tanításokban a szexualitással, a nemekkel és a házassággal kapcsolatban.

Ez is érdekelheti:  „Ideje elmondani az igazat” - az Egyesült Államok közleményt adott ki a Trump elleni merényletről

A Keresztényekkel szembeni intolerancia és diszkrimináció európai megfigyelőközpontja (OIDAC) közleményt adott ki, amelyben megjegyezte, hogy a tanulmány „riasztó” megállapításai egybecsengnek azokkal a tendenciákkal, amelyeket ők is megállapítottak. Az európai OIDAC, a latin-amerikai OIDAC és a Nemzetközi Vallásszabadság Intézet 2022-ben összeállított egy jelentést, amely arra jutott, hogy Németországban, Franciaországban, Mexikóban és Kolumbiában sok keresztény titkolja vallását.

Azt állapították meg, hogy a nyílt, fizikai üldözés hiánya ellenére ezekben az országokban sok keresztény öncenzúrázza a hitét, hogy elkerülje a burkoltabb és áthatóbb üldöztetést, amelyet a tanulmány az „ezer vágás általi halálhoz” hasonlított.

„Néhány vágás nem öl meg, és alig fáj” – mondták akkor a kutatók. „De a folyamatos kis csapásoknak végül hatása van. Feltételezésünk szerint a látszólag jelentéktelen incidensek halmozódása olyan környezetet teremt, amelyben a keresztények nem érzik magukat biztonságban ahhoz, hogy szabadon élhessék hitüket” – fogalmaztak.

„A nyugati keresztények valóban tapasztalnak egy ’dermesztő hatást’, amely a kulturális környezetükben érzékelt nyomásból ered, és amely a széles körben nyilvánosságot kapott bírósági ügyekhez kapcsolódik”

– tették hozzá.

V4NA, MN

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Keresztényüldözés – Sok keresztény titkolja hitét

 1. Keresztényüldözés Valóság
  INNEN: https://internetfigyelo.com/keresztenyuldozes-sok-kereszteny-titkolja-hitet/
  Észrevételem. Tegnap újból megnéztem ezt a filmet: Jeruzsálem (film)

  petrosz
  6,36 E feliratkozó
  28 455 megtekintés 2024. febr. 25.
  A XIX. sz. végén, a Föld minden sarkából keresztyények ezrei emigráltak Jeruzsálembe abban a meggyőződésben, hogy eljött a világvége és Krisztus feltámadásnak ideje. Ez a történet az ő sorsuknak állít emléket. A film a szektás gondolkodást és magatartást ábrázolja.
  https://www.youtube.com/watch?v=qSTf9dMCBn8

  …és a lenti hírt elolvastam, egyik se folyásul be, nem kerültem hatása alá, mert tudom, mind kettő politikai propaganda – amiért reagáltam rá egyetlen oka van NEGATÍV REKLÁMKÉNT közÖLTEM – Mint ahogy a KONYEC TOVA VÁRIS enléknapja is ma,
  Amikor ::: Továrisi konyec!
  Viktor Silov szovjet altábornagy fekete Volgája 1991. június 19-én, három óra egy perckor elindult a záhonyi Tisza-hídon kelet felé. Történelmi pillanat.
  IDÉZTEM INNEN:
  https://internetfigyelo.com/tovarisi-konyec/
  Történelmi visszatekintés
  Továrisi, konyec!
  2024.06.19.

  Keresztényüldözés – Sok keresztény titkolja hitét
  2024.06.19.
  Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
  A keresztények több mint fele tapasztalt már ellenségeskedést a hite miatt az Egyesült Királyságban – derült ki egy friss közvélemény-kutatásból.
  stb.stb.stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük