KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kényes aktákat tüntettek el Brüsszelben – kizárólag Magyarország miatt

Az Európai Unió vezetői mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyarország a lehető legkevesebb eredményt érje el soros elnökként, ám diplomaták attól tartanak, Donald Trump újraválasztása után minden megváltozik.

Mivel kevesen hisznek abban, hogy Magyarország nem használja ki az Unió soros elnökség adta lehetőségeket, Brüsszelben keményen dolgoznak azon, hogy számos kényes aktát kivonjanak az útból a belga elnökség lejárta előtt – állítja a Politico.

A brüsszeli lap példaként sorolja fel a csatlakozási tárgyalások megnyitását Ukrajnával és Moldovával, az Oroszország elleni újabb szankciós csomagot, valamint a milliárdos segélyt Kijevnek.

A cikk megjegyzi, sokan Brüsszelben megkönnyebbülésként élik meg, hogy a magyar elnökség nem kulcsfontosságú jogalkotási pillanatban érkezik. A Politico megszólaltatta Krekó Pétert, a Political Capital Institute igazgatóját, aki azt mondta, nem hiszi, hogy „nagy károk keletkeznének” a magyar elnökség alatt, legfeljebb eszkalálódhatnak a konfliktusok Magyarország és az uniós intézmények között.

Egy név nélkül nyilatkozó uniós diplomata szerint rövid távon Brüsszel „képes minimalizálni a károkat”, de Donald Trump újraválasztásával és az európai jobboldal erősödésével Orbán Viktor képes lehet növelni a befolyását.

Mandiner

Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük