KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kékbélű görögdinnye…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Móricz Zsigmond körtéren várom a villamost, ilyenkor az ember nézelődik. A látvány több mint lehangoló; szinte minden de minden felásva, feltúrva.

Sebaj, mondom magamban, ezek Demszky utolsó rúgásai.

Aztán eszembe ötlik Steiner Pál (tudják, akinek olyan szép, magyar arca van) mellesleg Demszky barátja mondása, amikor sírástól elcsukló hangon jelentette ki minap: a leköszönő főpolgármesternek – bár élő embernek nem szokás, de szobrot fog állítani az utókor…

De nincs időm a sok ocsmányságot okozó Demszky emléke felett merengeni, mert az egykori Népbüfé előtt fehér furgon gépkocsi fékez, majd felhajt a járdára.

Kedélyes, vidám fiatalok ugranak ki frissen, egyikük tolószéket tol sebesen a Szent Imre szobor irányába, nyomában fiúk, lányok vegyesen.

Egyik fiú széles vigyorral máris belehuppan a tolószékbe, a többiek nagy-sebesen előre gyártott gipszet húznak a lábára, és máris megkezdődik a kampány.

„…Tegyük élhetőbbé a várost akadálymentesítéssel (jelentős, mosolygós oldalpillantást vetve a gipszes fiúra), több biciklis lejárót a Dunához…”

Jól sejti a kedves Olvasó, az Elempések (LMP) több kiló zöld szórólappal máris dolgozni kezdenek.

Szépek, fiatalok, persze hogy vonzzák a járókelőket, akik máris gyűrűt alkotnak körülöttük.

A „véletlenül” arra járó 10 éve forma kislányt megkérik, rajzoljon ugyan valamit a hófehér gipszre.

Persze az egészen véletlenül előkerülő vastag, zöld filctollal e gyermek egészen véletlenül gyönyörű lombos fát kanyarít a tolókocsiban ülő, mosolygós emberke lábára…

Nem várom meg, amíg a fiatalember gyógyultan kiugrik, inkább azt a mérhetetlen ostobaságot szapulom, azt az alacsony szintet, amivel embereket lehet megnyerni egy hazug, aljas eszmének…

Közben a villamos beérkezik a Széll Kálmán (na jó: Moszkva) térre, itt hatalmas igényes hangszórókból adják tudtára, akit illet, milyen jó, ha más a politika, meg hogy nem kell politizálni, inkább ültessünk fákat.

Okos, művelt fiatalok, jó megjelenésűek, a feltett kérdésekre azonnal választ adnak.

„…Legyen jó itt élni, játszani, dolgozni és megöregedni…” – harsogják derűs, szocreál arccal.

Miközben tüsténkednek és lelkesen magyarázzák a közben odasereglett publikumnak, mennyire mások már ők, mennyire szakítottak mindennel, ami a múltat idézi, pontosan a lelkes beszélő háta mögött az egyik ház falán mozaikkal kirakott K R E M L képet pillantok meg, a „mű” méretéhez képest aránytalanul nagy vöröslő csillaggal.

Hát igen…Moszkva tér…Kreml…vörös csillag…ej, ej, Elempés fiatalok, ugyan nézzetek kissé magatok mögé, amikor szónokoltok!

Menjetek, vegyétek fel a haza újabb kiárusításáért járó harminc ezüst zsozsót!

Eszembe jut az LMP szószólója és főpolgármester-jelöltje:

J á v o r Benedek a pannonhalmi bencésekhez járt, később Sólyom László elnökké választásának volt oszlopos embere, jelenleg a Pázmány Péter katolikus Egyetem oktatója.

Valamikor 1947-ben Magyarország miniszterelnökét Dinnyés Lajosnak hívták. Az a vicc járta akkor:

„…Ez a Dinnyés olyan, mint a neve: Kívül zöld, de belül vörös!…”

A magát harsányan-buzgón környezetvédő LMP nekem egy klónozott görögdinnye benyomását kelti: Kívül zöld, de belül kék a húsa!

A Sátán-tinórú gombának, ha megtörjük, a húsa azonnal megkékül. Mérgező!

Emberek, vigyázzatok, ne egyetek kékhúsú dinnyét, sem megkékült Sátán-tinórút!

Az LMP-t pedig mint a nemzettől idegen testet ki kell okádni, de azonnal!

(Czékus Jób, Nemzeti Hírháló )

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

6 thoughts on “Kékbélű görögdinnye…

 1. Nem értem a cikket.
  Sem a cikkírót,sem a motivációit.
  Sem ezt:
  „J á v o r Benedek a pannonhalmi bencésekhez járt, később Sólyom László elnökké választásának volt oszlopos embere, jelenleg a Pázmány Péter katolikus Egyetem oktatója.” – s ebből miért következik az LMP kiokádásának kötelezősége.
  Zavaros,összevillázott mondatkupacok.

 2. Kedves Jónás R.
  Nem kell ahhoz igaz magyar embernek lenni ma Magyarországon, hogy valaki a bencésekhez járjon, és a Pázmány Péter katolikus egyetemen oktasson. Legfőképp pedig, elnöknek lenni sem a kíválóságot jelenti. Egyikhez sem kell a magyar emberek támogatása.
  A pártok, és színek, azok pedig mindig is a pillanatnyi érdekek tükrében változnak. Emlékezteti vajon Önt az MTK sportkör színe egy bizonyos közel-keleti terrorista kis állam zászlajára ? (az, aki minden eszközt megragad, hogy pl. a sportban Európa Bajnokságokon induljon? – 2010 – Budapest – Úszó EB – ez is megérne egy értekezést, hogy már a térképet is hogyan hamisítják )
  Nos, ha a túlélésről, a politikai szereplésről van szó, akkor, a jellemzően kék színű SzDSz, aki annyi disznóságot elkövetett Magyarország ellen, az elmúlt húsz évben, hirtelen színt váltott, mint a kaméleon, és zöld színű lett, sőt állítólag zöld szívű is lesz. Meglátjuk…
  Nos, ha továbbra sem érti, akkor talán nem is óhajtja…, vagy, de inkább nem írom le.
  Üdv: pislacsek

 3. Czékus Jób írását csak az egészen debilek és az ideiglenesen (még) hazánkban állomásozó cionista ügynökök nem értik, mi magyarok igen.
  A kék bélű zöld dinnyéről eszembe jut egy kis rigmus, amelyet az áprilisi választások előtt hallottam. Megosztom a T. Olvasókkal. (N.b.: énekelhető is, a „Zöldre van a, zöldre van a rácsos kapu festve” szép magyar népdal dallamára.)
  „Zöldre lett a, zöldre lett az eszdéeszes festve,
  Telavivnak jelent szombat este,
  Nem győzzük a szabadságot várni,
  hej de várni,
  és még egyszer várni,
  Be kell majd az eszdéeszest zárni!”
  Lehet énekelni az LMP (Lehet Magyarország Palesztina) kampányrendezvényein.
  Üdv az olvasóknak!

 4. Értem én az LMP iránti ellenszenvet.
  A liberalizmus irántit is.
  De az írás logikátlan,szerkezetileg gyenge.
  Nem jó – magyarul.

  1. Jónás R!
   Maga aztán nem sokat ért az írásokhoz. Azt hiszem inkább az Ön fejében van a baj, az logikátlan és szerkezetileg gyenge.
   Ön bizony nem jó – magyarnak!
   Minden esetre legalább valamennyire tud magyarul olvasni és írni. Bár úgy látom, ez olykor inkább gondot jelent, mint örömöt.
   Czakó István

 5. Kékbélű görögdinnye:
  Nem kenyerem fiatal olvasóim kioktatása, egyre azonban különösen ügyeljünk:
  A „…ne politizálj, ültess inkább fákat…” meggyőzően hangzik a kiégett, a mindennapi megélhetésért küzdő társadalomnak.
  Ha maga a főpásztor E r d ő Péter állít olyan sületlenséget: „…liberális demokrácia…” (2010. április, Vasárnapi Újság) akkor ott komoly a baj. Erdő Péter az ország bíborosa, akadémikus doktor.
  Éppen ő ne tudná, mi a demokrácia?
  (: Czékus Jób, a cikk szerzője:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük