KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Katasztrófavédelmi segítséget ajánlott fel Magyarország Georgiának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Katasztrófavédelmi segítséget ajánlott fel Magyarország Georgiának – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

Szijjártó Péter azt írta:

Az elmúlt napokban, sőt az elmúlt órákban többször magunk is szembesülhettünk a teljes őrületbe forduló időjárás durva megnyilvánulásaival: a viharok, kiadós esőzések, villámárvizek Európa távolabbi pontjain is súlyos következményekkel járnak.

A bejegyzés szerint Georgiában a példátlan esőzések földcsuszamláshoz is vezettek az ország északi részében, ahol ilyen jellegű katasztrófára még nem volt példa; sokan meghaltak és eltűntek, hatalmas károkat okozott a vihar.

„Georgiai kollégámnak telefonon fejeztem ki együttérzésünket és ajánlottam fel szükség esetére a magyar katasztrófavédelmi segítséget. Ilia Darchiashvili köszönettel vette a felajánlást, igazi baráti gesztusként értékelte, s jelezte, hogy saját erőforrásaik kimerülése esetén keresni fognak minket” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Georgia északi részén a hosszan tartó esőzés okozott földcsuszamlást, legalább hatan meghaltak és mintegy harmincan eltűntek a katasztrófa következtében 

– közölték pénteken a helyi hatóságok.

A többnapos, özönvízszerű esőt követően csütörtökön történt a földcsuszamlás a Racsa-hegység egyik üdülőhelye, Csovi mellett; a lezúduló eső villámárvizet okozva üdülőházakat, autóutakat és hidakat sodort el, és az elektromos távvezetékeket is megrongálta.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: A georgiai belügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott kép egy mentőhelikopterről egy katasztrófa sújtotta terület felett Georgia északi részén (Fotó: MTI/AP/A georgiai belügyminisztérium sajtószolgálata)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: