KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Karnyújtásnyira lehet a béke az oroszok szerint

Az orosz sajtóban arról cikkeznek, hogy Zelenszkij elfogadta Putyin feltételeinek egy részét.

A Moszkovszkij Komszomolec véleménycikkében arról ír, hogy Zelenszkij egyetértett Putyin békejavaslatainak első részével a legutóbbi interjújában. Az szerző szerint ennek mentén létrejöhetne egy olyan egyezség, amelyet mindkét fél győzelemként adhatna el utóbb.

Hozzáteszik: mostanra Zelenszkij is belátta, hogy Ukrajna veszteségei olyan nagyok, hogy lehetetlen meghosszabbítaniuk a háborút.

Mint tudjuk, az oroszok álláspontja szerint „el kell fogadni a realitásokat, vagyis a luhanszki, donyecki, zaporizzsjai és herszoni területek Oroszországhoz való csatolását”. A cikkíró úgy véli, még Zelenszkij számára is „nyilvánvalóvá vált, hogy 

minél tovább vár, annál kisebb területek maradnak Ukrajna ellenőrzése alatt. A mostani interjúban elmondta, hogy hajlandó tárgyalni Putyinal 

– dacára annak, hogy korábban egy elnöki rendeletben kizárta ennek a lehetőségét.”

A cikkíró leszögezte: Zelenszkij ebben az interjúban már nem beszélt az 1991-es határokról sem. Véleménye szerint létrejöhet egy fegyverszünet, amely – „némi túlzással úgy nézhetne ki, hogy 

Oroszország új területeket kap, Ukrajna többi része pedig csipkés bugyikat és NATO-bázisokat” .

A szerző szerint a legfontosabb, hogy mindezt mindkét oldalon győzelemként lehet elkönyvelni, mivel „a modern világ úgy van berendezve, hogy még a teljes kudarcot is diadalként lehet feltüntetni a közvélemény előtt. És a politikusok számára csak ez számít – hogy a helyzetet hogyan mutatják be.”

Mandiner

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Karnyújtásnyira lehet a béke az oroszok szerint

  1. Ebben két évvel, és több százezer áldozattal ezelőtt is meg tudtak volna egyezni. Ez nem vicces, ezért a komikusnak vállalni kell a felelősséget. Változatlanul nem kötnék rá életbiztosítást, szerintem a saját nácijai fogják kinyírni. Aztán jön Zaluzsnij, aki most Londonban készülődik a hatalomátvételre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük