KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kadirov bejelentette: ha parancsot kapnak, beveszik Kijevet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hadsereg bevonulhat Kijevbe, ha a főparancsnokság ilyen parancsot ad ki – jelentette ki február 13-án, hétfőn Ramzan Kadirov, csecsen elnök.

„Van élő erőnk, mely képes elérni Kijevet, elfoglalni Kijevet. Ma, ha a legfőbb főparancsnok [Vlagyimir Putyin] erre parancsot ad, a védelmi minisztérium minden egysége készen áll erre.

– jelentette ki Kadirov a Russia 1, Elnök  60 Perc című műsorában.

Kadirov emellett Odessza és Harkiv felszabadítására szólított fel az Oroszországot biztosító különleges művelet részeként.

Szerinte az orosz csapatok nem harcolnak jelenleg teljes létszámban, különben az Ukrán Fegyveres Erőket (AFU) már megsemmisítették volna.

Ugyanakkor a csecsen elnök kijelentette, bízik abban, hogy az év végére a különleges művelet minden feladatát 100%-ban teljesítik.

Még 2022 júniusában Denis Pushylin, a Donyecki Népköztársaság (DNR) megbízott vezetője is azt mondta, hogy Ukrajna egész területét, beleértve Kijevet és az ország nyugati régióit is, fel kell szabadítani. Ugyanebben a hónapban felszólította az orosz fegyveres erőket, hogy a különleges művelet keretében szabadítsák fel „az összes orosz várost”, amelybe szerinte Odessza is beletartozik.

Kiemelt képen: Ramzan Kadirov csecsen elnök / © RIA Novosti / A Csecsen Köztársaság Közigazgatásának Sajtószolgálata

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: