KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jövőre drágább lesz a gáz, a távhő és az áram

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pár százalékos áremelkedésről döntött a rezsiköltségeknél. Az áremelés egyik oka a növekvő áfakulcs.

Emelkednek a lakossági energiaárak január 1-jén. A villamos energia ára 2,7 százalékkal, a földgáz és a távhő ára pedig 4,2-4,2 százalékkal nő – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön. Az áram ára a lakosságot ellátó egyetemes szolgáltatásban szolgáltatónként különbözőképpen változik, a két szélső határ mínusz 1, illetve plusz 2,7 százalék. Az áfakulcs 25-ről 27 százalékra emelkedését is figyelembe véve a bruttó végfelhasználói villamosenergia-árak 0,6-4,2 százalék között nőnek. Az átlagos áremelkedés 2,7 százalékot tesz ki.

A földgáznál az egyes díjak – az indokolt költségek változásával összhangban – 2,6 százalékkal emelkednek, ez az áfakulcs emelkedését is figyelembe véve mintegy 4,2 százalékos áremelkedést jelent.

A távhőszolgáltatás – 2011. március 31. óta változatlan szinten tartott – árai az indokolt költségek növekedése nyomán szintén 4,2 százalékkal lesznek magasabbak.

Bencsik János a minisztérium energiaügyekért felelős államtitkár az [origo] birtokába jutott levél alapján azért nyújtotta be lemondását január 1-i hatállyal, mert nem értett egyet a kormány korábban meghirdetett céljával a rezsiköltségek befagyasztásáról.

[origo]|MTI|

Nemzeti InternetFigyelő

Ez is érdekelheti:  Abortusz helyett élet - Hanna az örökbeadást választotta

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Jövőre drágább lesz a gáz, a távhő és az áram

  1. A FIDESZ IS AZT MONDTA MÁR PEDIG NEM LESZ GÁZÁR EMELÉS !KI IS MONDTA PÁR ÉVE,HOGY LASSAN MONDOM NEM LESZ GÁZÁR EMELÉS:LENDVAI ILDIKÓ ÉS LETT!MOST SZÍJÁRTÓ LEKOPÉRÓSZTA UGYAN AZT ÉS MOST IS LESZ! NINCS KÜLÖNBSÉG CSAK EGYIK SZEKFŰS A MÁSIK NARANCSOS VAGYIS=

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük