KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jóváhagyták a migrációs paktumot, hazánk nemmel szavazott

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unió (EU) által elfogadott migrációs paktum ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel, Magyarország azt nem kívánja végrehajtani – közölte a TV2 Mokka szerda reggeli műsorában a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György elmondta, hogy kedden az Európa Tanács jóváhagyta a migrációs és menekültügyi paktumot és három hónapos ütemterv alapján már megkezdődött a végrehajtási rendeletek kidolgozása. Hozzátette, ezt követően a tagállamoknak is terveket kell készíteniük, és a paktum két év múlva lép hatályba.

A kilenc jogszabályból álló paktumból Bakondi György kiemelte, hogy a tagországoknak a kiszabott kvótának megfelelő létszámban illegális bevándorlókat kell fogadniuk. Ha nem fogadják, akkor személyenként 20 ezer eurós büntetést kell fizetniük – tette hozzá.

Elmondta, hogy a Magyarországra vonatkozó kvótaszámot még nem állapították meg, de szerinte az jelentős lesz.

Válsághelyzetben a meghatározott kvótaszámon felül is oszthatnának szét illegális bevándorlókat, ugyanakkor azt, hogy mi tekinthető válsághelyzetnek, azt az Európai Bizottság dönti el

– jegyezte meg.

A paktum része, hogy a határ közelében több ezer személy befogadására alkalmas migránstáborokat kell létrehozni – közölte.

Bakondi György kifogásolta, hogy az EU „áttörte azt az elvet, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő”. Kimondták ugyanis, hogy az úgynevezett ngo-k, a civil szervezetek nem büntethetők, ha akár díjazás ellenében is segítik az illegális migrációt

– hangsúlyozta.

Megjegyezte, hogy a paktum kidolgozásánál nem vették figyelembe a magyar tapasztalatokat, pedig Magyarország szilárdan őrizte a határokat az elmúlt kilenc évben.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Bizottság és az Európai Parlament (EP) számára is fontos volt, hogy a paktum elfogadása megtörténjen a választási kampányban és az értékelésekben azt lehessen állítani, hogy az EP jelentős lépést tett az illegális migráció kérdésében. Mint mondta, ez meg is kezdődött Európa-szerte, így Magyarországon is a balliberális médiában.

Kulcskérdés, hogy az EP-választások után változás történjen a Európai Parlament és az Európai Bizottság összetételében, és a magyar emberek és az európaiak biztonságát szolgáló, új migrációs politikát alakítsanak ki

– hangsúlyozta Bakondi György.

Ez is érdekelheti:  Financial Times: Magyarország blokkolta az EU-ban a befagyasztott orosz vagyon nyereségének átadását az ukránoknak

Origo

Kiemelt kép: Földközi tenger, 2016. július 20. A spanyol Proactiva Open Arms nevű civil szervezet aktivistái afrikai menekülteket visznek hajóval a líbiai Szabráta kikötővárosba 2016. július 19-én. A migránsokat egy túlzsúfolt hajóról menekítették ki a Földközi-tengeren. (MTI/AP/Santi Palacios)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük