KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jézussal menne Gyurcsány

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A DK-vezér korábban maga vázolta fel a baloldal vallásellenes ideológiáját

Gyurcsány Ferenc, aki saját elmondása szerint papnak készült és olyannyira tisztában van az egyházi tanokkal, hogy többször is bérmálkozott, a minap kijelentette: pártjának Jézussal kell mennie. A DK-s politikai közösségre célozva hozzátette, hogy ők Jézus, Orbán pedig Barabás, az áruló, és nem lehet utat engedni a Barabásoknak. A hasonlat azért is hangzik furcsának Gyurcsány szájából, mert korábban gyakran tett vallásellenes kijelentéseket, és ezzel nincs egyedül a baloldalon.

„Vagyunk egy történelmi küzdelemben. Az emberek Barabást kiáltanak. Én meg azt gondolom, hogy Jézussal kell menni” – fogalmazott néhány nappal ezelőtt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Spirit FM műsorában.

A DK-s politikai közösségre célozva hozzátette, hogy ők Jézus, Orbán pedig Barabás, az áruló, és nem lehet utat engedni a Barabásoknak. A DK vezérének kijelentése azért is érdekes, mert korábban ezzel ellentétes módon nyilvánult meg vallási kérdésekben.

Gyurcsány vázolta fel a vallásellenes ideológiát

Sőt, a baloldal vallásellenes ideológiáját korábban maga Gyurcsány Ferenc vázolta fel. A 2014-ben meghirdetett pártprogramja egyik pontjában a DK vezére azt ígérte, ha kormányra kerülnek,

felmondják a katolikus egyházzal kötött vatikáni szerződést, megszüntetik az összes egyházi privilégiumot és az egyházaknak fizetett hitéleti támogatást.

Érdemes megjegyezni, hogy a vatikáni szerződés – a balliberális propaganda hazugságaival szemben – nem valamiféle titkos privilégiumokat nyújtó megállapodás, I. 2. cikke például így szól:

Az egyház az általa fenntartott közoktatási intézmények után (óvodák, általános és középiskolák, diákotthonok) ugyanolyan szintű pénzügyi támogatásban részesül, mint a hasonló intézményeket működtető állami és önkormányzati fenntartó.

Gyurcsány azonban nemcsak a hívők és a nem hívők jogegyenlőségét biztosító szerződés felmondását tervezi, hanem a történelmi egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást is megvonná, amivel gyakorlatilag azok alapműködését sodorná veszélybe.

Ez is érdekelheti:  Moszkva: A „Zelenszkij-rezsim” tárgyalásképtelen

Sőt, a baloldal legerősebb pártjának vezetője szerint Magyarországon a vallásos meggyőződésnek a legszentebb magánügynek kell lennie. Az már csak mellékes, hogy miniszterelnöksége idején Gyurcsány a Vatikánba járt szidni a magyar papokat, az imádkozó gyerekek látványát blaszfémiának nevezte, pártjával pedig eltörölte volna a gyónási titoktartást. A papi hivatás iránti ifjúkori vonzalmáról értekezve 2006-ban pedig azt mondta, nemcsak elsőáldozó volt, hanem „bérmálkozott is egy darabig”, a kijelentéssel ismét kétségessé téve a vallási életben való tájékozottságát.

„Belepisilni a szenteltvíztartóba”

A korábban felvázolt gyurcsányi ideológiának Karácsony Gergely is igyekezett megfelelni, aki szerint például „belefér” az, ha valaki belerondít a szenteltvíztartóba.

A XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk

– vélekedett tavaly a Klubrádióban a főpolgármester.

 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható a Magyar Nemzet oldalán

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Jézussal menne Gyurcsány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük