KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Izraeli kémfőnök: a katonai hírszerzés kudarcot vallott

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az izraeli katonai hírszerzés kudarcot vallott – mondta vezetője, Aharon Haliva vezérőrnagy egy keddi nyilatkozatában. A kémfőnök úgy nyilatkozott, hogy ügynökségének nem sikerült felismernie a Hamász fegyveresei által jelentett fenyegetést, és időben figyelmeztetnie a hadsereget, hogy megakadályozzák a több mint egy héttel ezelőtti támadást.

„A háború kezdete a hírszerzés kudarca” – mondta az Izraeli Védelmi Erők (IDF) hírszerzési részlegének parancsnoka. A tábornok azt is kijelentette, hogy a katonai hírszerzés vezetőjeként „teljes felelősséget visel a kudarcért”.

Haliva megígérte, hogy „a legrészletesebben” kivizsgálja azokat az okokat, amelyek ehhez a helyzethez vezettek, és levonja a megfelelő következtetéseket. Elmondta, hogy ez valamikor a jövőben megtörténik, de most a prioritás a „visszavágás és a győzelem”.

Szavai több mint egy héttel azután hangzottak el, hogy a Hamász október 7-én több ezer rakétát lőtt ki izraeli területre, és egy nagyszabású támadás során lerohanta a Gáza melletti izraeli településeket.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Helyi lakosok vizsgálják a támadások során keletkezett károkat Izraelben (Fotó: Europress/AFP/Ahmad Gharabli)

Ez is érdekelheti:  Le Pen: Macron felelőtlen és hadvezért játszik

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük