KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

ISW: Az oroszok még a nyugati harckocsik megérkezése előtt megindítja offenzíváját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW) közölt elemzést arról, hogy Oroszország már azt megelőzően megindítja offenzíváját az ukránok ellen, hogy megérkeznének a Nyugat által beígért harckocsik.

Ukrán tisztviselők úgy értékelik, hogy az orosz erők nagyszabású, döntő támadásra készülnek Kelet-Ukrajnában február közepén-végén.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter február 5-én kijelentette, hogy az ukrán hadsereg arra számít, hogy Oroszország február 24-e körül megkezdi döntő offenzíváját, hogy a támadást szimbolikusan az oroszok Ukrajna elleni teljes körű inváziójának első évfordulójához kössék. Reznikov azt is tisztázta, hogy az ukrán hadsereg nem tapasztalta az orosz támadócsoportok összevonását Harkiv és Csernyihiv irányban vagy Fehéroroszországban.

Az ukrán déli hadműveleti parancsnokság szóvivője, Nataliya Humenyuk megjegyezte, hogy az orosz erők valószínűleg inkább Keleten, mint Dél-Ukrajnában indítanak támadó hadműveleteket. Az ukrán hadsereg egy meg nem nevezett tanácsadója a Financial Timesnak azt mondta, hogy Oroszország a következő 10 napon belül (február 15-ig) offenzívát indít, ami lehetővé teszi az orosz erők számára, hogy a nyugati harckocsik és gyalogsági harcjárművek megérkezése előtt lecsapjanak az ukrán állásokra. Luhanszk megye adminisztrációjának vezetője, Szerhij Haidai kijelentette, hogy az orosz erők továbbra is tartalékokat telepítenek Luhanszk megyébe, hogy február 15-e után támadást indítsanak.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Az RF fegyveres erők katonai felszereléseinek oszlopa egy kupjanszki utcában. Archív fotó

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: