Ilyen az élet védőoltások nélkül: egy 37 éves brit anya vallomása


Kérjük ossza meg a tartalmat! Csak egy kattintás!
Amy Parker, a cikk szerzője
Amy Parker, a cikk szerzője

Amy Parker 37 éves, kétgyermekes családanya, és jelenleg is kismama. Az északnyugat-angliai tóvidéken nőtt fel két művész gyermekeként, akik nagyon odafigyeltek arra, hogy lányukat minél egészségesebben neveljék, és ennek jegyében semmilyen oltást nem adattak be neki. A nő egészségügyi tapasztalatait a Voices for Vaccines nevű, oltáspárti szülők által vezetett oldalon foglalta össze, az írás fordítását az alábbiakban olvashatják.

Az 1970-es években születtem, egészségmániás családban. Nem kaptam meg a védőoltásokat. Hihetetlenül egészséges étrenden tartottak: egyéves koromig semmi cukor, viszont anyám több mint egy évig szoptatott; organikus háztáji zöldségek, nyers tej, semmi ízfokozó, semmi adalékanyag, semmi mesterséges édesítőszer. Anyám homeopátiával, aromaterápiával, oszteopátiával gyógyított, és naponta szedtük a C-vitamint, az echinaceát és a tőkehalmájolajat…

Sok időt töltöttem a szabadban, hiszen az északnyugat-angliai tóvidéken, egy farm mellett nőttem fel. Mindenhová gyalog mentem, sportoltam, heti kétszer táncoltam, és rengeteg vizet ittam. Pálcikás jégkrémekről szó sem lehetett: még a gyümölcslevet is felvizezték nekem, nehogy megártson a fogaimnak. És ölni tudtam volna, csak hogy nagy ritkán nekem is ugyanolyan rendes, boltban vett fehér kenyér kerüljön az uzsonnazacskómba, meg keksz a gyümölcs helyett, mint az összes többi gyereknek.

Húst – persze kizárólag helyi organikus tartásból valót – egyszer vagy kétszer ha ettünk a héten, és a szüleim mindent feldolgozatlan alapanyagokból főztek. A gyorsfagyasztott ételek legtöbbjét még ma is csak a hűtőpultból ismerem, és sült krumpli is csak olyankor került az asztalra, amikor anya és apa vendégeket hívott.

Egy 14 hónapos brit csecsemő megkapja a kanyaró, a mumpsz és a rubeola ellen védő MMR oltást (illusztráció)
Egy 14 hónapos brit csecsemő megkapja a kanyaró, a mumpsz és a rubeola ellen védő MMR oltást (illusztráció)

Nos, ahhoz képest, hogy milyen egészséges életet éltem, voltam én kanyarós, mumpszos, rubeolás, megkaptam a vírusos agyhártyagyulladás egy formáját, volt skarlátom, szamárköhögésem, bárányhimlőm, plusz mandulagyulladásom átlagban évente. Még nem voltam harminc, amikor a nőgyógyászati szövettanon HPV okozta méhnyakrákközeli elváltozást diagnosztizáltak nálam, és mielőtt rendesen kiműtötték, hat hónapot töltöttem az életemből azzal, hogy kitaláljam, vajon hogyan mesélem majd el a két 7 év alatti gyerekemnek: lehet, hogy anya rákos.

Szóval a militáns oltásellenesek jelszava, miszerint épp az oltások ölik ki belőlünk a természetes immunitásunkat, nálam nem igazán nyert igazolást. Kíváncsi volnék, vajon akkor én az idilli gyerekkorommal meg a verhetetlenül egészséges étrendemmel miért voltam megállás nélkül totál beteg?

Anyám bizony megszégyenítené a mostani legelszántabb egészségmániás barátaimat. Ő aztán nem ivott, nem cigizett, nem szedett semmit, mi meg persze nem nézhettünk a tévében csak úgy akármit, amit akartunk. Ja, és nem hordhattunk műanyag cipőt vagy bármi ilyesmit. Ha valaki, hát ő valóban az alternatív egészség elvei szerint élt. És tudjátok, mit? Én örülök, hogy ilyen remekül táplálkoztunk. És örülök annak is, hogy így viselte gondunkat.

Csak éppen ettől még ugyanúgy megkaptam az összes gyerekbetegséget. Eközben az én két saját gyerekem, akik rendesen be vannak oltva, alig betegek, és talán ha kétszer szükségük volt antibiotikumra eddigi életükben. Nem úgy, mint nekem. Nekem végül egy csomó betegségemet antibiotikummal kellett kikezelni. Huszonegy éves koromban összeszedtem egy penicillinnek ellenálló tüszős mandulagyulladást – tudjátok, afféle régimódi betegség, állítólag ez végzett I. Erzsébet királynővel, de az antibiotikumok lényegében lesöpörték a föld színéről.

A gyerekeimnek ezzel szemben az egy szál bárányhimlőn kívül, amit mindketten még szoptatós korukban szedtek össze, semmilyen gyermekbetegségük nem volt. Nem mondom, ők is egészséges étrenden nőttek fel, háztáji organikus és a többi. De nem voltam olyan doktríner, mint anyám, és lám, mégis mind a ketten egészségesebbek, mint én valaha.

Nem igazán tudok mit kezdeni azzal a vélekedéssel sem, hogy a gyermekbetegségek extrém ritkán járnak szövődményekkel, miközben állítólag lépten-nyomon előfordulnak mindenféle „oltási balesetek”. Ha ez így van, nehezemre esik megérteni, miért ismerek sok olyan embert, akinek valamilyen megelőzhető gyermekbetegsége szövődményekbe torkollott, de senkit sem, akinek oltási komplikációja lett volna. Van olyan barátom, aki a kanyaró szövődményeképpen süketült meg. Egy másik barátom még születés előtt részben elvesztette a látását egy, az anyaméhben elkapott rubeolafertőzés miatt. Az exemnek tüdőgyulladása lett a bárányhimlőtől. Egy ismerősöm bátyja belehalt az agyhártyagyulladásba.

A döntéseinket nem alapozhatjuk anekdotikus beszámolókra. Mégis mindig ezek kerülnek elő, amikor valakinek az oltásokkal kapcsolatos ellenérzéseit próbálják tényekkel és bizonyítékokon alapuló tudományos érvekkel megingatni. „Nézd, ez az én személyes tapasztalatom” – hangzik az utolsó szavuk. Nos, az én személyes tapasztalatom pedig engem arra indít, hogy beoltassam a gyerekeimet, és magamat is. Nemrég kaptam meg az influenzaoltást, és kértem egy szamárköhögés-ismétlőt, hogy megvédjem a méhemben növekvő kisfiamat. Az én természetes immunitásom – ami abból adódik, hogy ötévesen átestem a szamárköhögésen is – a születése után már nem fogja a gyerekemet megóvni.

Egy bizonyos pontig meg tudom érteni az oltást ellenző szülőket. A ’90-es években, tizenkilenc éves aggályos kismamaként, akit megrémít az a világ, ahová a gyerekei születni fognak, még én is tanulmányoztam a homeopátiát, a füveskönyveket és az aromaterápiát. Hittem az angyalokban, a boszorkányságban, a tisztánlátókban. Elhittem, hogy a gabonaköröket az ufók csinálják, hogy ők rajzolták a Nazca-sivatagi ábrákat is, és ők adták át a tudásukat az aztékoknak, az inkáknak meg az egyiptomiaknak. És még abban is hittem, hogy személyesen a Szentlélek által lettem gyógyítói képességekkel felruházva. Súlyos pénzért vizsgáltattam meg az aurámat, és drágán vett berendezéssel szűrtem a fluoridot az ivóvizemből. Inkább próbálkoztam regressziós hipnózissal visszajutni előző életeimbe, mint hogy beszedtem volna egy antidepresszánst. Tarot-kártyákban kerestem útmutatást a mindennapjaimra nézve. Csak magam termesztette zöldséget ettem, és magamnak készítettem a természetes orvosságokat is.

Annyira durván bio voltam, csoda, hogy bele nem zöldültem. De szó szerint. Akkor lettem csak jobban, amikor elkezdtem végre legyőzni a világgal kapcsolatos paranoid félelmeimet és gondolataimat, és objektív módon kezdtem gondolkodni. Onnantól fogva, hogy nem cukorbogyókat kapkodtam mindenre, hanem az egészségi problémáimmal egészségügyi szakemberekhez fordultam, elkezdtem felépülni mind testileg, mind szellemileg.

Ha azt gondolod, a gyereked immunrendszere elég erős ahhoz, hogy segítség nélkül legyőzze az oltással megelőzhető betegségeket, akkor bizonyára ahhoz is elég erős, hogy az oltásokban megtalálható parányi mennyiségű elölt vagy legyengített kórokozóval megbirkózzon.

De nem mindenki egyformán erős körülötted, nem mindenkinek van választása, nem mindenki képes leküzdeni ezeket a fertőzéseket, és nem mindenki kaphatja meg az oltásokat. Ha a te gyereked egészséges, akkor a te egészséges gyereked megkaphatja az oltást, és segíthet azoknak a nem teljesen egészségeseknek, akik nem kaphatják meg.

Szeretnék arra kérni minden oltásellenes szülőt, hogy amikor a saját gyerekeivel kapcsolatban dönt, legyen benne kis együttérzés és felelősségérzet a többi ember iránt is. Szeretném megkérni őket, hogy ne neveljenek a gyerekeikbe önzést, és a világtól és a társaiktól való örökös rettegést. (És tanítsák őket arra, hogy szeressék, és ne károsodottként megbélyegezzék azokat, akik állítólagosan az oltásokkal összefüggő problémával, például autisztikus spektrumzavarral küzdenek.)

De legelsősorban is azt szeretném, ha az oltásellenes szülők megértenék, hogy a gyereküket tudatosan betegségeknek kitenni szimplán kegyetlenség. Ezek a betegségek még bármiféle szövődmény nélkül sem kimondottan kellemesek. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én még azt se szívesen nézem, amikor egy gyerek a megfázástól vagy a felhorzsolt térdétől szenved. Ha ti nem estetek át ezeken a gyermekbetegségeken, nem tudhatjátok, milyen rémesek. Én tudom, mit jelentenek. Fájdalmat, rossz közérzetet; azt, hogy képtelen vagy lélegezni, enni, nyelni; lázas vagy, és rémeket látsz; úgy viszket az egész tested, hogy nem bírsz az ágyban feküdni; úgy lefogysz, hogy a végén alig állsz a lábadon; addig megy a hasad, hogy a végén a fürdőszoba padlójáról se bírsz felkelni. A szüleidnek a fizetés nélküli szabadságot, neked az elkülönítést, a rengeteg iskolai hiányzást. Az elmaradt partikat, a sok aggodalmat, az álmatlan éjszakákat. Vért, könnyet és verejtéket. Éjszaka közepi látogatásokat az ügyeleten. És azt, hogy egyedül ülsz az orvosnál a váróteremben, mert senki nem mer melléd ülni: teljes joggal félnek, hogy elkapják a kiütéseidet, amikkel telis-tele van az arcod.

Azok, akik oltások nélkül megúszták a gyerekkori betegségeket, szerencsések. Nem tudták volna megtenni az oltáspártiak nélkül. Ha az oltottsági arány csökken, akkor a nyájimmunitás egyre kevésbé fogja megvédeni a gyermeküket. Minél többen lesznek oltásellenesek, annál hamarabb fog elfogyni ez a szerencse.”

Forrás: origo.hu

Nemzeti InternetFigyelő

Facebook hozzászólások

8 hozzászólás a(z) “Ilyen az élet védőoltások nélkül: egy 37 éves brit anya vallomása” bejegyzéshez

 1. Az első normális ember által írt cikk amelyet a NIF-en olvastam, gratulálok is rögvest hozzá.!

  Volt már ellenkező előjelű cikk is de ahhoz már nem lehetett hozzászólni.
  Az emberi ostobaság elképesztő méretű..a középkori nézetek szilárdan tartják magukat a _ sajnálatosan a széljobbant idióták köreiben elsősorban_ gondolkodni, mérlegelni és főleg tanulni képtelenek közt.

  Elhiszik, hogy létezik rontás, pokol, boszorkányság…és nem engedik a védőoltásokat beadni..mert a háttérhatalom _lásd szegény hülye és futóbolond szaniszlóferit_ így írtja ki a magyar népet! Az hogy az oltásokat a háttérhatalomnak kinevezettek gyermekei is megkapják nem érv a szemükben.

  Szóval örülök, hogy elsőnek kommentálhatom a NIF első a normális észjárás sugallta cikket, csodálkozom is, hogy közölték.

  Mara Tomi

  • Mara Tominak: úgy tűnik a lelkendezésével többen nem értenek egyet, jómagam sem! Ugyanis, amikor még én voltam gyermek, alig volt néhány védőoltás, a gyermekbénulás elleni vakcinát is akkor tájt fedezték fel és adták be kockacukorra cseppentve, iskoláskorban. S lám, még sem kaptam el különböző gyermekbetegségeket, pedig játszottam szamárköhögős, diftériás, ótvaros gyerekekkel. Ez az immunrendszer erősségétől függ, hogy mennyire vagyunk ellenállók. Akkortájt csak természetes élelmiszerek léteztek. Arról nem is beszélve, hogy szüleim egyáltalán nem kaptak védőoltást, mégis szép kort értek meg különösebb betegségek nélkül. Ugyanakkor ma sokat lehet hallani védőoltás okozta egészségkárosodásról, mint pl.: autizmus. Sajnos, ismerek nem egyet, akik bizonyítottan ennek lettek az áldozatai. Inkább azt javaslom, maradjunk a középúton.

   Ottília

 2. Érdekes,gondolatébresztő írás.Akár igaz is ehet és ehet a gyógyszergyártók reklámja is.Kevés vagyok ahhoz,hogy eldöntsem.Saját tapasztalatból csak annyit tudok,hogy mind a lányom,mind a vejem megkapott gyerekként minden védőoltást,a 8 unokám meg még soha,semmilyent,de hál’ Istennek mind egészségesek,mint a makk.Nekem,gyerekként,az örökös fülgyulladások miatt,sorozatlövővel adták jobb híján a penicillint,de szerencsére megmaradtam.Talán,az arany középút lenne itt is a követendő?!

  Laci

 3. A járványok mindig az alul és rosszul táplált népesség körében fordult elő: tömegek éhezése idején , ami gyakran a háborúk következményei vagy éppen speciális körülmények: anno a hajósok egyoldalú (c-vitamin mentes) étkezése. stb stb

  Betegek is akkor leszünk nagyobb valószínűséggel, amikor kimerítjük magunkat: túlterhelés.

  A gén és vegyipari technológiai forradalom óta pedig a nagyipari mezőgazdasági és állattartás is hozzájárul a fertőzött táplálék útján: – nem véletlen, hogy a kerge-marha kór angliában, aids usa-ban keletkezett..

  A jövő? Célzott, akár emberi népcsoportokat érintő betegségek is lesznek (nagyobb mértékben mint a mai).

  Gábor

  • Agybaj kedves Gábor, és nem az első..valaha szegény hülye Lovas István írta meg az Agyar Nemzetben hogy az izraeliek kifejlesztették a génbombát amely meg tudja különböztetni az arabok és zsidók génjeit..:) de nem bizonyult igaznak, azóta kussol erről és letelepedési engedélyért folyamodott a gyűlölt Izraelbe..:)

   Mara Tomi

   • Milyen jó, hogy egy hétköznapi “szakember” “tudományos” véleményét mennyire kiemeli a fő és az alternatív média:
    “Amy Parker 37 éves, kétgyermekes családanya, és jelenleg is kismama. Az északnyugat-angliai tóvidéken nőtt fel két művész gyermekeként” – foglálkozás nem számít, szakmája nem számít..

    Blikk színvonal a NIF-en!

    Szerkesztőknek ajánlom, hogy az ellenvéleményeket és az oltás-károsodottak véleményeit is rakják be. Az “egyensúly” megtartása végett, innen lehet válogatni:
    http://bekenagykovet.hu/okesz.html
    http://www.nebancs.hu
    http://biborirja.blogspot.hu/
    https://www.facebook.com/pages/Magyar-Összefogás-a-Védőoltássérült-Gyermekekért/219468048176155

    Valamint mutassa be, hogy mennyire meghurcolták azokat az embereket, akik nem akarták beadatnia a szérumot a gyereküknek!

    Vajon miért kell rendőri terrort alkalmazni, miközben a szomszédos Ausztriában, köszönik de jól megvannak a kötelező oltások nélkül is?

 4. “Vajon miért kell rendőri terrort alkalmazni, miközben a szomszédos Ausztriában, köszönik de jól megvannak a kötelező oltások nélkül is?”

  Valószínűleg a rendőri terrorra azért van szűkség,hogy végre tudják hajtani a népességcsökkentő programokat.
  H.B.

 5. Itt sok butaság és elmezavar van leirva. A tejivás az már maga káros. Ne igyatok sok tejet és ne egyetek tejterméket mert abból a test semmi kalciumot nem vesz fel inkább a tej által keletkezett savasságot kell semlegesittenie ezért kiveszi a csontokban addig betárolt kalciumot. Az elétkörülményei a csajnak nagyon rosszak voltak söt hibás volt az étkezése.
  Olvassátok és hallgassátok Udo Pollmer irásait: https://www.youtube.com/watch?v=nE9GB-uYn58
  Én ellene vagyok a mai “védöoltásoknak”. Ezek nem védenek hanem a születésszabályozásra és népességcsökkentésre vannak beállitva. Apám minden évben be van oltva és minden évben infulenzás én nem vagyok és ritkán vagyok infulenzás. Mézet kanalazgatok de hidegen pörgetett mézt igy megvan a természetes antibiotika hatása. Citromot kifacsarom és egy kettö teáskanállal szörpintek. Ha a citrom és a méz a forro teába teszik akkor csak izük van de nincs meg a hatásuk. Én is teszek belöllük a teába az izük végett. Én nem vagyok fanatikus. Oltatni addig nem fogom magamat szabadakratomból mig meg nem mondják hogy mi van benne. A tartósittószer legtöbbször higany! Az meg nehéz a testböl kivezetni. A higany meg mindenfajta betegséget okoz és ha azt nem sikerült kivezetni akkor a betegségek mindig visszatérnek. Ezért nem tudják öket tartósabban meggyogyittani. Dr. Mutter-t hallgassátok ehhez meg. Anita Petek, sajnos meghalt, pedig könyvet irt az oltás történetéröl. Olvassátok el mielött az oltásról vitatkoztok. Rengeteg más irást küldtem a kuruc.info -nak az oltás ellen, de egyet se közöltek, söt nevetségessé akartak tenni.

  robi tobi

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Január 13. – A magyar vallásszabadság napja
Másodfokú (fellebbviteli) tárgyalás az NFA által Gál Ferenc, bábonymegyeri gazda ellen indított perében
Morvai: Pajtások egymás közt osztogatják a közpénzt
Close