KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Így tűnt el Ukrajna a háborúk alatt – az ország akkor és most (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Virágzó ország is válhatott volna Ukrajnából, ha a rendszerváltozás után az uralkodó elit nem lopja szét az állami vagyont. Ha nem a mindent átfonó korrupciót, a nyelvi és kulturális megosztottságot, az ellenségeskedést és a szélsőséges nacionalizust erőltetik rá a lakosságra. Ha nem soviniszta ideológiák szerint szerveznek forradalmakat, és ha nem provokálják (nyugati ukázra) szándékosan a szomszédos atomhatalmat.

Amikor tíz éve az első lövések eldördültek a kijevi Majdanon, már könnyen meg lehetett jósolni, hogy Ukrajnában hamarosan háború lesz.

2014 óta pedig benne volt a levegőben, hogy a donbászi konfliktus egyszer ki fog szélesedni. Most ismét olyan felvételeket szedtünk egy csokorba, melyek bemutatják a háború borzalmait.

És mindez nem is olyan messze történik tőlünk. Hiszen Ukrajna itt van a szomszédunkban. Felmerül a kérdés, milyen „szuverén” országról beszélhetünk, ha annak vezetői – nyugati nyomásra – törvényben tiltják meg saját maguknak, hogy a békéről tárgyaljanak a lövészárok másik oldalán lévőkkel? Itt például azt láthatjuk, milyen volt és milyen lett Avgyijivka a háború előtt és után.

Egy ország, ahonnan naponta több ezren próbálnak meg illegálisan kijutni, melynek lakossága egykoron 52 milliós volt, ma pedig jó, ha 17 millióan lakják. Milliókat tettek és tízezreket tesznek ma is földönfutóvá, akiket mindenüket hátrahagyva kénytelenek elmenekülni a „demokrácia fellegvárából”, ahol egyébként is az utcáról hurcolják el az ágyútölteléknek megfelelő civil férfiakat.

Ha mindez a rombolás nem lenne elég, akkor „megnyugodhatunk”. A háború ugyanis folytatódni fog. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia ismét megerősítette, hogy addig fogják küldeni Ukrajnába a fegyvert, amíg arra szükség lesz. Érdekes, hogy abba már senki sem gondol bele, hogy ugyan mi köze van ezeknek az országoknak Ukrajnához? Talán az angolszászok és az ukránok testvérnépek? Úgy látszik, a XXI. századi birodalmi mentalitás semmiben nem különbözik a XX. századitól. Az egykori szovjet birodalom cinikus hozzáállásától a jelenlegi nyugati birodalom hozzáállása egyáltalán nem tér el. Közben pedig százezrek kerülnek koporsóba és a föld alá, ahonnan már nincs visszaút.

Ez is érdekelheti:  Fico újabb műtéten esett át, állapota továbbra is súlyos

Magyar Nemzet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük