TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így semlegesíti a Krím felé tartó ukrán tengeri drónokat az orosz hadsereg (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz Fekete-tengeri Flotta helikopterei több mint egy tucatnyi, Ukrajna által a Krím irányába indított távirányítású hajót süllyesztettek el – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A nap folyamán legalább három csoport pilóta nélküli tengeri hajót (USV) észleltek a félszigethez közeledve. A fenyegetés elhárítására haditengerészeti harci helikoptereket küldtek, amelyek összesen 15 tengeri drónt süllyesztettek el – közölte az orosz hadsereg.

Az első támadás helyi idő szerint délután 2 óra körül történt a védelmi minisztérium szerint. A Fekete-tengeri Flotta helikopterei 11 drónt süllyesztettek el a fedélzeti fegyverek segítségével. A következő órában még egy drónt szúrtak ki, amit ugyancsak megsemmisítettek.

A másik támadási kísérletet helyi idő szerint este fél nyolc körül észlelték, amikor három USV-t tartott a Krím felé. Ezeket is semlegesítették a Fekete-tengeri Flotta helikopterei.

Az egyik helikopter legénysége által felvett egyperces videót később a nap folyamán megosztották a Telegramon, amelyen több drónhajó kiiktatása látható.

Az ukrán erők tengeri és légi drónokkal, valamint az Egyesült Államok és szövetségesei által biztosított nagy hatótávolságú rakétákkal fokozták a támadásokat, miközben az orosz csapatok a teljes arcvonal mentén továbbnyomultak. Kijev elismerte, hogy a helyzet különösen nehéz Harkov régióban, amelyet Ukrajna hónapok óta használt drón- és rakétatámadások indítóállásaként Belgorod orosz városa ellen.

Ez is érdekelheti:  Példátlan támadás történt tegnap este Szevasztopol és a Krím ellen

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: az orosz légvédelem a Krím felé tartó tengeri drónokat közömbösít / Fotó: printscreen

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük