KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hülyékből tényleg nincs hiány az EP-ben: Egy német képviselő felfüggesztetné Lengyelország uniós tagságát

Egy Gunnar Beck nevű eszement német európai parlamenti képviselő fordult azzal a kéréssel az Európai Bizottsághoz, hogy fontolja meg a lengyelek uniós tagságának felfüggesztését – számol be Világgazdaság.

A kérés mögött egyébként az áll, hogy Lengyelország állítólag több mint 200 ezer vízumot adott ki  – darabját 1000 euróért – a lengyel konzulátusokon világszerte, különösen Afrikában és Ázsiában.
Piotr Wawrzykot a botrány napvilágra kerülése után menesztették a lengyel külügyminiszter-helyettesi posztról, hét másik személyt, köztük asszisztensét pedig vesztegetéssel vádolják – mutat rá a bizottságnak írt levelében Gunnar Beck. A képviselő szerint Lengyelország csalárd vízumrendszere az EU elleni hibrid támadásnak is tekinthető.
A VG úgy fogalmaz, hogy különös a német képviselő felháborodása, miután éppen a napokban borult a bili Németországban is, hiszen kiderült, hogy egy nagy húsipari holding olyan ukránokat foglalkoztatott, akiknek hamisították a papírjaikat, és diákként közvetítették őket a céghez. A holdig érdekkörébe tartozó társaság szállított egyébként szallmonellás húst hazánkba is. Sajtóhírek szerint másfél évig csempésztek be külföldi munkavállalókat hamis okmányokkal Németországba, és elsősorban vágóhidakon helyezték el őket.
vilaggazdasag.hu nyomán
Kiemelt kép:  Gunnar Beck / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Hülyékből tényleg nincs hiány az EP-ben: Egy német képviselő felfüggesztetné Lengyelország uniós tagságát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük