KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Herszon kormányzó-helyettese: Kitiltották az újságírókat a városból, megtorlásokat akarnak az ukránok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán hatóságok érvénytelenítették a Herszonba látogató újságírók belépési engedélyét, hogy ne mondhassák el az igazat a kijevi biztonsági erők által végrehajtott tömegmészárlásokról és hamis zászlós tevékenységről – mondta a térség kormányzó-helyettese, Jekatyerina Gubareva hétfőn a TASS-nak.

„És még egy riasztó részlet: az ukrán csapatok első egységeivel <…> a városba behatoló újságírók sajtókártyáját érvénytelenítették. Miért? Valószínűleg azért, hogy ne tudósíthassanak kivégzésekről és Bucha-stílusú hamisságot zászlós akciókról”

– mondta.

Korábban Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy Kijev nem kíván újságírókat beengedni Hersonba, mert aknamentesítésre van szükség.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara november 13-án arról számolt be, hogy visszavonták a működési engedélyét számos média képviselője, akik „információs tevékenységet folytattak Herszonban a stabilizációs intézkedések meghozatala előtt”. A vezérkar hozzátette, hogy ezen újságírók sajtókártyáit törölték, azonban nem közölte az újságírók vagy a sajtóorgánumok nevét. Az ukrán média ezt követően arról számolt be, hogy legalább hat újságíró érintett a korlátozásban, köztük a CNN és ​​a Sky News stábja is.

TASZSZ

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: