KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hazatér a VK orosz technológiai óriás – nem csak Facebook létezik…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A VK Group, amely az azonos nevű vezető orosz közösségi médiaplatform tulajdonosa, visszaköltözteti üzleti vállalkozását Oroszországba, és kilép a londoni tőzsdéről – közölte a vállalat pénteki sajtóközleményében.

A VK bejelentette, hogy részvényesei és igazgatótanácsa úgy döntött, hogy befejezi tevékenységét a Brit Virgin-szigeteken, ahol a cég jelenleg be van jegyezve, és nemzetközi cégként újra bejegyezteti magát Oroszország egyik ” offshore-jában”.

„Az Oroszországi Föderációban történő hivatalos bejegyzést követően a VK nemzetközi céggé – „VK” részvénytársasággá alakul, székhelye a kalinyingrádi régió Oktyabrszkij-szigetének egyik különleges közigazgatási körzetében lesz” – közölte a cég.

A vállalat igazgatótanácsa arról is döntött, hogy kilép a londoni tőzsdéről (LSE), és helyette a VK részvényeit a moszkvai tőzsdén jegyzi, elsőként. Értékpapírjainak kereskedését az LSE-n 2022. március 3-án függesztették fel az Oroszország elleni, Ukrajnával kapcsolatos szankciók közepette.

A VK igazgatótanácsa eredetileg még februárban jelentette be a vállalat oroszországi székhelyének megváltoztatására vonatkozó terveit, akkor azt mondták, hogy ez természetes, mivel eszközeinek túlnyomó többsége „Oroszországban található és ott termel bevételt”.

Tavaly a VK vezetője, Vlagyimir Kirijenko azt mondta, hogy a vállalat új hosszú távú üzleti stratégián dolgozik, amely „figyelembe veszi a külső korlátozásokat”. Kiriyenko tavaly amerikai és brit szankciók célkeresztjébe került, ami arra késztette az Apple-t, hogy 2022 közepén eltávolítsa a VK alkalmazásait az App Store-ból. Azóta azonban visszaállították ezeket.

A VK Group az orosz távközlési és IT-szektor egyik legnagyobb cége, amely többek között a Mail.Ru, a VKontakte és az Odnoklassniki közösségi hálózatok, valamint a Skillbox oktatási platform tulajdonosa.

A VK csütörtökön közzétett pénzügyi eredményjelentése szerint a vállalat bevétele az év első hat hónapjában 57,3 milliárd rubelt (581 millió dollár) tett ki, ami 36 százalékos növekedés a 2022-es év azonos időszakához képest. A vállalat adózás előtti nyeresége azonban 42%-kal csökkent, 3,9 milliárd rubelre. A VK a bevételcsökkenést az úgynevezett „új üzleti területek” fejlesztési költségeinek tulajdonította, amelyek az Oroszországot a nyugati szankciók miatt elhagyó különböző digitális szolgáltatások, például a Tinder és a Spotify kiváltásával kapcsolatosak.

A Nemzeti InternetFigyelő (NIF) is megtalálható a VK-n, minden feliratkozót szeretettel várunk. Ez egy szabad platform, itt nem szankcióznak és nem korlátoznak bennünket. A vélemény- és szólásszabadság él. Ezt nem gondoltuk volna 30 évvel ezelőtt, de hatalmasat változott a világ. Az USA, és a hozzá kapcsolódó szatellitállamok, melyek 1990 előtt számunkra a szabadság földjét jelentették, mára szélsőliberális, baloldali diktatúrát, egy neomarxista világot építenek.

Ide klikkelve lehet csatlakozni a NIF Vk oldalához

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Getty Images / SOPA Images

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: