A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Harmincegy éve nem volt Németországban olyan méretű sztrájk, mint amire hétfőn készülnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Országos sztrájkra készül több szakszervezet Németországban a brüsszeli szankciók okozta infláció és az energiaválság miatt.

Harmincegy éve nem volt Németországban olyan méretű sztrájk, mint amire hétfőn készül két szakszervezet. Gyakorlatilag semmi sem fog közlekedni, tehát nem járnak majd a repülőgépek, a vonatok – a távolsági és a helyi vonatközlekedés is szünetel –, a trolibuszok, a villamosok, és még az autópályákon is fennakadásokra lehet számítani, hiszen az autópálya személyzet is beszünteti a munkát
– közölte az M1 Híradó helyszíni tudósítója.

Hozzátette: Németország egyik legnagyobb szakszervezete, a Verdi február óta folyamatosan szólítja fel munkabeszüntetésre a szolgáltató ágazat dolgozóit. Vezetőjük azzal indokolta a sztrájkfelhívást, hogy a dolgozók egzisztenciális gondokkal küzdenek, az infláció és a megnövekedett energiaárak miatt az emberek nem tudják eltartani a családjaikat.

Az országos figyelemfelkeltő sztrájkot a Verdi és a vasutas szakszervezet szervezte meg. Jelentős béremelést kérnek, bár a követeléseik kis mértékben eltérőek: előbbi 10,5 százalékos, utóbbi 12 százalékos bérnövekedést szeretne elérni.

Kiemelt kép: hirado.hu

Hirado.hu

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: