KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gyurcsány felhívást intézett a néphez: az én időmben volt valódi, szabad demokrácia

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szemkilövető szerint, “aki összemossa a 2010 előtti éveket az azt követőkkel, az vagy vak, vagy hazug, vagy a Fidesz hasznos hülyéje, esetleg a Fidesz politikájának támogatója”. 

Gyurcsány Ferenc a mostani Facebook-bejegyzésében úgy emlékezett vissza a 2010 előtti időkre, hogy

azok “a demokratikus, szabad, európai Magyarország évei voltak”.

“Szabad volt a sajtó, széles a sztrájkjog, működött a társadalmi érdekegyeztetés, iskolái, egészségügyi intézményei voltak az önkormányzatoknak, független volt az igazságszolgáltatás, az alkotmánybíróság, a versenyfelügyelet. Nem kormánypárti pártkatona volt a köztársaság elnöke” – írja a bukott politikus.

Ezt követően kitért rá, hogy szerinte mi vetett véget ennek a korszaknak.

“2006 ősze súlyos politikai válságot hozott. Benne egy drámai beszéd, egy előkészített puccsista orbáni szándék, a vele összejátszó, a köztársaság intézményeit háborús módon támadó, jogellenes, radikális fellépés, egy ügyetlen, sokszor jogtalan módon eljáró rendőrség”– vélekedett a kígyó.

Ezután rátért a jelenlegi helyzetre. Úgy véli Gyurcsány Ferenc, hogy aki nem akar visszatérni a 2010 előtti világhoz, az “vagy nem mond semmit, mert senki sem akar egy évtizeddel visszafelé menni, vagy azonosul a Fidesz azon hazug értelmezésével, amely azokat az éveket egyszerűen rendőrterrorként állítja be, végül pedig tudomást sem vesz az akkori időszak küzdelmes demokráciájának és mai ünnepi lepellel takart fasiszta önkényének különbségéről”.

“Ha közülük bárki ma azt állítja magáról, hogy ellenzéki, akkor téved. Még ha nem is tudja, valójában útitárs. A Fidesz útitársa” – zárta gondolatait a lopott Apró-villa lakója.

Vadhajtások

Kiemelt kép: 24.hu/Karancsi Rudolf

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: