KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gmailt használ? Akkor mostantól minden levele titokban marad

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

gmailMegkerülhetetlenné tette a titkosított https-kapcsolat használatát levelezőszolgáltatásában a Google. És ami legalább ilyen fontos: az amerikai titkosszolgálat nemzetközi lehallgatási ügyére reagálva a vállalat ezután saját adatközpontjaiban is minden egyes korábbi, tárolt e-mailt titkosít.

A Gmailben 2010-ben vált alapértelmezetté a biztonságos kapcsolat használata, de a Google mostantól megkerülhetetlenné tette a https protokollt. A cég közlése szerint a gyakorlatban ez annyit jelent, hogy senki nem olvashat bele az üzenetekbe, miközben azok oda-vssza mozognak a Gmail-szerverek között. Nem számít, hogy saját otthoni hálózatunkon a számítógéppel használjuk-e a szolgáltatást vagy éppen egy publikus wifin gmailezünk mobilunkon.

A Google nem csak a kapcsolat közbeni elfogásra figyel, a cég mostantól minden egyes e-mailt titkosítva tárol. Ez azt jelenti, hogy nem csak mozgás közben lesznek nagyobb biztonságban a levelek, hanem akkor is, amikor már régen megérkeztek, és az adatközpontban tárolják őket. A Google közleménye úgy fogalmaz: ennek bevezetését a tavaly nyári események (azaz a Snowden-ügy) óta a legfontosabb prioritásként kezelték.

A cég azt is megjegyzi: az időnkénti leállásokkal együtt a Gmail tavaly az év 99,978 százalékában elérhető volt. Ha a Google teljesítménye mellett saját Gmail-használati szokásairól is szívesen látna statisztikát, itt megtalálja.

Forrás hvg.hu

NIF

Ez is érdekelheti:  Rasszizmus ellen rasszizmussal: óriási a botrány Németországban a magyar meccs után

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Gmailt használ? Akkor mostantól minden levele titokban marad

  1. Ez „Újbeszél” nyelven azt jelenti, hogy mindent továbbítanak a háttérhatalomhoz. Csak naív ember hiszi el a hír igaz voltát. Már 1945 óta megtanultuk, hogy minden hír értelme fordítva igaz. Ebben sem változott semmi 1989-ben.
    Aláírás: Varga László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük