KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Francia zsoldosokat lőttek ki az oroszok Harkovban

Ukrajnában harcoló hatvan francia zsoldost semmisített meg az orosz haderő Harkovban – jelentették a hírügynökségek az orosz védelmi minisztérium közlése alapján.

A történtek miatt az orosz külügyminisztériumba kérették Franciaország moszkvai nagykövetét, és felvilágosítást kértek tőle, hogyan történhetett meg, hogy francia állampolgárok zsoldosként harcoljanak, miközben francia törvény tiltja zsoldosok toborzását. Emlékeztették a nagykövetet, hogy a II. világháborúban Franciaország és a Szovjetunió együtt harcolt a nácik ellen, és megkérdezték tőle, mi okozza a pálfordulást, miért harcolnak francia zsoldosok az ukrán náci rezsim oldalán Oroszország ellen.

A párizsi kormány cáfolta, hogy francia zsoldosok estek el Harkovban. Efféle hivatalos magatartást olyankor szoktak tanúsítani, amikor fény derül egy ország illegális katonai akciójára, és a hatalmi szervek megtagadják azokat, akik részt vettek benne – jelezték szakértők a történtekkel kapcsolatban.

 

Párizs, Moszkva, 2024. január 19. péntek (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Francia zsoldosokat lőttek ki az oroszok Harkovban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük