KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fordulat az Erasmus-ügyben: öt perc alatt csatát nyertünk Brüsszelben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kedvező hírekről számolt be Navracsics Tibor Brüsszelben, miután az Erasmus- és a Horizont-források ügyében tárgyalt szerda délután Marya Gabriel és Johannes Hahn uniós biztosokkal. A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter szerint két nem túl bonyolult jogszabály-módosítással mindkét aktát lezárhatjuk már márciusban – írja az Index.

A találkozó első öt percében nyilvánvalóvá vált, hogy zökkenőmentes az együttműködés, nincs tehát akadálya annak sem az Erasmus+, sem pedig a Horizont Európa program esetében, hogy továbbra is részt vehessenek az alapítványi fenntartású egyetemek hallgatói, illetve kutatói – értékelt Navracsics Tibor brüsszeli door step sajtótájékoztatóján, miután Marya Gabriel és Johannes Hahn uniós biztosokkal tárgyalt.

Mint ismert az előbbihez az innováció, a kutatás, a kultúra, az oktatás és az ifjúság területe tartozik az Európai Bizottságon belül, vagyis szakpolitikai szinten az övé az Erasmus és a Horizont ügye, portfóliója alapján pedig az előző ciklusban, 2014 és 2019 között uniós biztos Navracsics utódjának tekinthető. A magyar miniszter másik tárgyalópartnere, a költségvetés és igazgatás felett diszponáló Hahn pedig úgy került ezúttal a képbe, hogy az ő asztala az ezzel párhuzamosan zajló jogállamisági feltételességi eljárás.

Navracsics Tibor arról számolt be az egyeztetést követően: annak a 180 ezer magyar diáknak, aki alapítványi fenntartású felsőoktatási intézménybe jár, nem kell semmitől sem tartania, ezt a mostani megbeszélés egyértelművé tette. A magyar miniszter arra kérte Gabriel és Hahn biztosokat, és rajtuk keresztül az Európai Bizottságot: világos és egyértelmű kommunikációval erősítsék a bizalmat a magyar egyetemistákban az uniós intézményrendszer felé.

Kiemelt kép: (fb)

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Észak-Korea stratégiai partnerségi szerződést ír alá

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük