KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Folyik a gyarmatosítás: Ukrajnában egyeseknek kötelező lesz az angol nyelv

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elfogadta második olvasatban is az ukrán parlament a törvényt az angol mint a nemzetközi érintkezés nyelvének státusáról – közölte Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

Zseleznyak hozzátette, hogy a törvény meghatározza azokat a tisztségeket, amelyek betöltéséhez kötelező lesz az angol nyelv ismerete. A törvény szabályozza „az angol nyelv felhasználásának sajátosságait a hatalmi szervek, a helyi önkormányzatok munkájában, az oktatásban, a kultúrában, a közlekedésben, az egészségügyben és más területeken”.

Jevhenyija Kravcsuk képviselő kifejtette, hogy az angol nyelv ismerete kötelező lesz többek között a helyi állami közigazgatás vezetői és helyettesei, az ügyészség munkatársai, az országos rendőrség, az adó- és vámhivatalok felső- és középvezetői részére.

2026 szeptemberétől az angol nyelvet az óvodákban és más, iskoláskor előtti intézményekben is oktatni fogják.

Két évvel a törvény életbe lépése után a hatóságok számára kötelező az információkat angol nyelven is feltüntetni a vasúti és buszpályaudvarokon, repülőtereken és bizonyos közlekedési eszközökön.

 

Kiemelt képen: az ukrán törvényhozás épülete / Fotó Wikipédia

Ez is érdekelheti:  Az ukrán katona ellopta a tankot, majd átszökött az orosz oldalra

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük