KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fico újabb műtéten esett át, állapota továbbra is súlyos

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Robert Fico pénteken közel kétórás műtéti beavatkozáson esett át – írta meg az Új Szó Robert Kaliňák nyilatkozatára hivatkozva. A védelmi miniszter a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház előtt tartott rövid sajtótájékoztatót, amelyen elmondta, hogy a miniszterelnök állapota továbbra is nagyon súlyos.

Kaliňák tájékoztatása szerint a mai műtét a sebek gyorsabb gyógyulását segíti. Hozzátette: néhány napba telik, míg egyértelművé válik, miként alakul a kormányfő egészségügyi állapota. A védelmi miniszter szerint a lőtt sebek esetében az első négy nap kritikus. „Jobb kedvem van, mert látom az előrelépést” – mondta Kaliňák. A mai műtét azt bizonyítja, hogy az első műtét jól sikerült.

Fico eszméleténél van, állapota stabil, azonban továbbra is nagyon súlyos.

Miriam Lapuníková, a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a miniszterelnökön CT-vizsgálatot végeztek, ennek eredményei alapján eltávolították a lőtt sebből visszamaradt, elhalt szöveteket. Hozzátette: ez megszokott eljárásnak számít.

A kórházigazgató elmondta, hogy minden reggel egy szakértői konzorcium határozza meg, mi legyen a következő lépés, emiatt az sem világos, szükség lesz-e még további műtétekre. Lapuníková megígérte, a kórház minden nap friss jelentést ad a kormányfő egészségügyi állapotáról a közösségi hálón.

Kaliňák végül arról beszélt, hogy több ország is felajánlotta, hogy átszállítják Ficót a saját kórházukba. „Mindannyian, beleértve a miniszterelnököt is, teljes mértékben megbízunk a besztercebányai egyetemi kórház kapacitásaiban” – mondta Robert Kaliňák védelmi miniszter. Hozzátette, nincs kétsége afelől, hogy a miniszterelnök jó kezekben van.

A védelmi tára vezetője szerint ugyanakkor továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy a kormányfő állapota rosszabbra fordul. Elképzelhető, hogy a jövőben a miniszterelnök valamelyik pozsonyi kórházba kerül át, de egyelőre nincs olyan állapotban, hogy ez lehetséges legyen. Hozzátette, addig is Fico mellett marad a kórházban.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország kész a közvetítésre Oroszország felé

Mandiner

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük