KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ezt nem gondolta át Biden: afroamerikaiaknak beszélt a fehér felsőbbrendűségről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai elnök szerint ez jelenti a legsúlyosabb terrorfenyegetést, a közönség soraiban többen hátat fordítva tiltakoztak az elnök beszéde közben.

Az amerikai elnök szombaton a washingtoni Howard Egyetem végzős hallgatóinak mondott beszédében arról beszélt, hogy szerinte a fehér felsőbbrendűség a legsúlyosabb terrorista fenyegetés. Az egyetem diákjai többségében afroamerikaiak, ezért érezhette az elnök szükségesnek, hogy a rasszizmus problematikájáról beszéljen, amely
 „régen kettészakította az embereket” – fogalmazott.

Kifejtette, hogy 240 éve zajlik a küzdelem „a legjobb és legrosszabb” amerikaiak között, azaz a mindenki egyenlőnek született eszméje és a rasszizmus általi megosztottság között.  A csata pedig soha nem ér véget – tette hozzá.

Az elnök beszéde nem nyerte el a hallgatóság tetszését, többen tiltakozásként hátat fordítottak az elnöknek és a rasszizmus elleni feliratokat tartottak a magasba.

 

Kiemelt kép: MTI/AP/Andrew Harnik

Ez is érdekelheti:  Elon Musk műholdas internetének blokkolásán dolgoznak az oroszok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük