KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Ezen múlik, hogy kitör-e a harmadik világháború

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Irán válaszán múlik, hogy kitör-e a harmadik világháború – jelentette ki John Brennan, a CIA volt igazgatója az amerikai NBC Newsnak. Ebben a nyilatkozatában kifejtette, hogy hírszerző ügynökségek megpróbálják meghatározni az izraeli csapás kárának mértékét, és hogy vannak-e áldozatok, illetve hányan vannak, ami növelheti a nyomást Iránra, hogy válaszoljon.

Szerinte ugyanis sok múlik most azon, hogy az izraeli támadás mekkora kárt okozott Iránon belül.

Kifejtette, Iszfahán, a közép-iráni város célpontokban gazdag környezet, egy légibázissal, egy rakétagyártó üzemmel. Irán közlése szerint a várost már korábban is érte támadás, amikor tavaly egy katonai létesítményt támadtak meg.

Ez is érdekelheti:  Média: Izrael csak jelképes csapást mért Iránra

A CIA pedig jelenleg is azt próbálja felmérni, hogy mekkora a kár.

„Hogy belekerülünk-e ebbe a nagyon veszélyes eszkalációs spirálba vagy sem, a Teheránból érkező első nyilatkozatokból tudhatjuk meg, hogy azt fogják-e mondani, hogy ez hatástalan volt, hogy az iráni védelmi erők képesek voltak-e visszaverni néhány ilyen csapást, még ha nem is”

– fejtegette.

Hozzátette, „azt hiszem, ha sok vér fog folyni ezekben a csapásokban, az irániak valóban kényszert fognak érezni arra, hogy valamilyen módon válaszoljanak Izraelnek”.

MH

Kiemelt kép: A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) emblémája a CIA Langley (Virginia, USA) központjában

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük