KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bakondi: A migrációs paktum kudarcra van ítélve

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A migrációs paktum kudarcra van ítélve – jelentette ki Bakondi György a Tv2 Mokka című műsorában. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unió (EU) által kitalált eljárásrend költséges, kevésbé hatékony és sokkal inkább a migráció szervezését segíti, mintsem a magyar és az európai emberek biztonságát.

Két fontos szempontot nem sikerült érvényesíteni a migrációs paktumnál. Az egyik a határőrizet és az illegális belépés tiltása, a másik pedig, hogy a menekültté nyilvánítási kérelmet az EU határán kívül kell benyújtani – jelezte a főtanácsadó. Hozzátette: ezeket a szempontokat Magyarország 2015 óta konzekvensen alkalmazza, a tapasztalatokat mégsem vették figyelemebe az EU-ban. Bakondi György kifogásolta azt is, hogy a paktumról nem egyhangú, hanem többségi szavazással döntöttek.

A magyar és a szerb rendőrök együttműködése, határozott fellépése miatt rendkívül nehézzé vált a magyar határ megközelítése

– hangsúlyozta a főtanácsadó. Hozzátette: ebben az évben a magyar határon eddig nyolcszáz határsértőt és 22 embercsempészt fogtak el, ez jóval kevesebb a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva.

Az illegális bevándorlók és az őket irányító embercsempész csoportok új irányt vettek fel, áttelepültek a bosnyák és a horvát határra. A Bosznia–Horvátország–Szlovénia–Olaszország útvonalon pedig több száz százalékos növekedést mutat az illegális migráció a tavalyi évhez viszonyítva – mutatott rá Bakondi György. Szerinte az EU téves migrációs politikája miatt veszélybe került a schengeni egyezmény nagy vívmánya, az emberek és az áruk szabad áramlása.

Kiemelt képen: Járőröző rendőr a határkerítésnél / Fotó: Anadolu Agency via AFP/Hungarian Interior Ministry Press

Ez is érdekelheti:  Putyin elrendelte az American Express bank felszámolását

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük