KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ez nem jött össze Magyar Péternek, ma sem lesz kormánybuktatás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kipukkadt a lufi: semmi újat nem mutatott Magyar Péter, csupán egy végtelenül rossz minőségű és zavaros tartalmú hangfelvételt, ami lényegében értékelhetetlen.

Kipukkadt a lufi, semmi különösebb új információ nem derült ki abból a hangfelvételből, amelyet Magyar Péter kedd délelőtt nyilvánosságra hozott, és amelyet az ügyészségen mutat be.

Konkrét bizonyítékok helyett csak egy, a korábbi feleségével, Varga Judittal való rossz minőségű és zavaros beszélgetést közölt.

A homályos beszélgetés során ráadásul rendre ő mondja ki a neveket, emeli ki a lényeges mozzanatokat, érezhetően beszéltetni próbálja egykori feleségét, próbálna belőle súlyos mondatokat kihúzni, felkérdezni – sikertelenül.

A hangfelvétel azzal kezdődik, hogy Magyar láthatóan megpróbálja csőbe húzni Varga Juditot, kimondatni vele azt, amit pár perccel korábban mondott, annak érdekében, hogy Magyar fel tudja venni hangfelvételre a korábbi miniszter mondatait.

Judit, pillanatra visszatérve arra, amit az előbb mondtál” – vezeti fel Magyar Péter. „Mit mondtam?” – kérdez vissza Varga Judit. „A Schadlről, hogy elkezdtél valamit mondani, hogy a Rogán mondott valamit, ami olyan furcsa volt, de hogy mondott, tanácsolt valamit, hogy mit nem kell csinálni…”

Varga Judit erre azt mondja, hogy „Nem, csak annyi, hogy Dani menjen át az ügyészségre és kérdezze meg, hogy milyen … mert náluk is van egy példány ezekből.” Majd ezek után arról beszélnek a felvételen, hogy a sajtó már hamarabb megkapta az ügyészségi iratokat, és bár azokban „semmi rossz” nincsen, bizonyos Martinovics Detti korábban mégis javaslatot az ügyészségnek arra, hogy mit kellene belőle kihúzni. Varga szerint ezeket az ügyészség nem tartotta mind be.

A hangfelvétel második részében pedig Magyar Péter arról kérdezi a korábbi minisztert, hogy miért nem mentették meg Schadlt, ha ennyire központi figura. Varga Judit erre azt mondja, hogy az ügyészség független, „ez egyértelműen azt mutatja, hogy ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek”. Magyar Péter ekkor közbeszól, hogy „tehát valaki lehallgatott valami és utána már nem tudták kiszedni az iratokból…” Varga Judit erre így válaszol: „Igen. meg elindult és akkor aztán utána egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok, akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba… Nem hagyta abba…”

Mint fogalmaz, igaz, Magyar Péter már a hétfői, felvételt beharangozó interjújában is visszavonulót fújt, a beígért kormánybuktató információk helyett már csak egy családi veszekedésről beszélt.

Inkább az a kérdés merül fel: mi vitt rá egy embert, hogy titokban felvételt készítsen a feleségével folytatott beszélgetésről? Ő azzal érvelt, hogy ezzel „családját próbálta védeni”. Ráadásul  erős fenntartásokkal kell kezelni egy olyan vitahelyzetet, amikor a feleség nyilvánvalóan fél az agresszív férjétől.

Valakiről a beleegyezése nélkül hangfelvételt készíteni jogellenes, ennek alapvetően polgári jogi szankciói vannak, bizonyos esetekben azonban büntetőjogi relevanciával bírhat – ezt már korábban a Magyar Nemzetnek nyilatkozta ifjabb Lomnici Zoltán.

Szóval nagyon úgy tűnik, hogy ma sem mond le az Orbán-kormány, bár Magyar Peti mindent megtett ezért – ennyi sült ki belőle.

Van még valakinek további kérdése?

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt 2024 06. 20-án / Fotó: Bődey János / Telex

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük