KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ez az ukrán stílus: A magyarok feldughatják a tiltakozásaikat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Viktor Baloga munkácsi ukrán politikus a a mai magyar vezetőket Horthy Miklóshoz hasonlította, aki szerinte Hitler csatlósaként kaparintotta meg Kárpátalját.

Magyarország rosszul vizsgázott jószomszédi viszonyból és barátságból, amikor vezetői felemelték szavukat a munkácsi várból eltávolított turul emlékmű miatt – jelentette ki a Kárpáthír beszámolója szerint Viktor Baloga, Munkács volt polgármestere, akinek városában épp az borzolja a kedélyeket, hogy eltávolítják a helyi várban található, 2008-ban kihelyezett Turul-szobrot, aminek helyére ukrán címer kerül.

A jelenleg parlamenti képviselő Baloga szerint szerint ez a szobor a magyar nagyhatalmi álmok, Kárpátalja visszaszerzésének volt a szimbóluma.

A magyar politikai elitet azzal vádolja a munkácsi politikus, hogy minden eszközzel igyekszik gátolni az Oroszország elleni szankciókat, szándékosan és módszeresen akadályozza Ukrajna európai integrációját, ugyanakkor folyamatosan támogatja a Kreml urait.

Úgy véli, semmi kétség nem fér hozzá, hogy Putyin győzelme esetén Magyarország jutalomként megkapná Moszkvától Kárpátalját. Ezt a vágyat testesítette meg a magyarok turul madara, aminek semmi keresnivalója a várban. Ott csakis ukrán szimbólumoknak van helye, állítja Baloga, aki leszögezte:

„a magyarok feldughatják maguknak egy helyre a tiltakozásaikat”.

Baloga zárásként a mai magyar vezetőket Horthy Miklóshoz és korához hasonlította, aki szerinte Hitler csatlósaként kaparintotta meg Kárpátalját.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Erőszakossá vált a „külföldi ügynökökről” szóló törvény elleni tiltakozás Grúziában (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük