KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

EU-csúcs előtt hozott Orbán-portrét a BBC – Csintalan, Lakner és Paul Lendvai is hozzátette a magáét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy nappal az EU-tagországok állam- és kormányfőinek találkozója közölt portrét a BBC Orbán Viktor magyar miniszterelnökről. A közszolgálati csatorna kiemelte, az Európai Unióban jelenleg Orbán a leghosszabb ideje hivatalban lévő vezetője. A cikkben természetesen szó esik a sokat hangoztatott baloldali állításokról, minthogy az unióban Magyarország Oroszország legközelebbi „szövetségese”.

A cikk szerzője, Nick Thorpe megemlítette, Magyarországot Orbán 2010 óta „olyan országgá alakította át, amit az Európai Parlament korábban a választási autokrácia hibrid rezsimjének titulált.” A portál hozzátette, hogy

a kormányzás sikerének megkérdőjelezhetetlen összetevője a miniszterelnök személyes karizmája.”

George Birnbaum kampányguru például azt mondta a miniszterelnökről, hogy egy „jól képzett, mély intelektussal rendelkező ember”, ami manapság nagyon ritka. Azonban a BBC olyan baloldali figurákat is megszólaltatott, mint Paul Lendvai. Szerinte Orbán „a magyar demokrácia egyik legígéretesebb védelmezőjéből a magyar demokrácia bukásának fő okozója lett”.  Bozóki András azt állította, Magyarország 2010 óta egy olyan „hibrid rezsimmé vált, amely nem demokrácia”. Lakner Zoltán politológus szerint Orbán a kilencvenes évek második felében ideológiát váltott. „Hátat fordított a liberalizmusnak” – fogalmazott, s szerinte Orbán a Fideszt egy nacionalista, antiliberális politikai erővé formálta.

Lakner úgy vélekedett, ebben a konzervatív filozófusnak, Roger Scrutonnak is szerepe lehetett, akivel Oxfordban ismerkedett meg a miniszterelnök. Viszont az is előfordulhat, hogy csupán politikai opportunizmusa miatt váltott szerepet. Róna Péter közgazdász szintén megszólalt. Szerinte Orbán a kilencvenes években „gyorsan elhagyta a liberalizmus, amikor a helyzet úgy kívánta”.

Csintalan Sándor pedig arról beszélt a portálnak, hogy a magyar kormányfő „radikalizálódási kényszerben” van, ez különbözeti meg őt más európai konzervatív vezetőktől. A cikken az olvasható, bár sokszor „magányos figuraként” szerepel Orbán Viktor az EU-csúcsokon, ennek ellenére vannak szövetségesei, és a júniusi EP-választásokon arra számít hogy változások jönnek az unióban.

Ez is érdekelheti:  Sulyok Tamás szerint őt minden Magyarországhoz és a magyarságához köti

Mandiner

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök / Facebook

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “EU-csúcs előtt hozott Orbán-portrét a BBC – Csintalan, Lakner és Paul Lendvai is hozzátette a magáét

  1. Ezek a hazaárulok ,hogy mernek bele szólni hazánk belügyeibe !! Semmi joguk hozzá ! Miért kell hagyni ??

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük