KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Érvényes-e a nemzetközi jog (Ukrajnában) háború idején?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Csikós Sándor egy-egy olvasó által megírt kérdésre válaszol ebben a sorozatban. A mai alkalommal a téma a nemzetközi jog kérdése Ukrajnában.

A FELVETÉS:

A háború – az háború.

A VÁLASZOM:

Ám vannak nemzetközi szerződések a hadviselés szabályairól. Ezek értelmében mindent meg kell tenni a polgári lakosság áldozatainak minimalizálása érdekében.

(…)

Mindenféle megtorlás tiltott nemcsak a polgári lakossággal, de még a hadifoglyokkal szemben is.

AZ ELLENVETÉS:

Sándor Csikós Csak ezt háborúban nehéz bizonyítani.

A VÁLASZOM:

Ha a nemzetközi jogot nem váltották volna fel az erősebb kutya törvényével; ha a nemzetközi szervezetek, így a nemzetközi humanitárius szervezetek, valóban ellátnák feladataikat (és tennék ezt pártatlanul, elfogulatlanul) – akkor mindezt, igenis, lehetne bizonyítani. Még háborúban is.

A háború, a hadviselés szabályaival kapcsolatban is intézkedik a nemzetközi jog. Helyesebben intézkedne, ha e téren is a nemzetközi jog rendelkezései érvényesülnének Az erősebb kutya törvényének értelmében azonban a másik fél érdekeit, véleményét figyelmen kívül hagyják, félresöprik.

Itt van, például, a háborús bűntettek kérdése. Már a háború első szakaszában is az orosz Nyomozati Állami Bizottság SZÁZÁVAL tette a büntető feljelentéseket az ukrán hadsereg által elkövetett háborús bűntettek ügyében. Egy idő után pedig a Donbassz fegyveres erőinek szóvivői NAPI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓIKON sorolták fel az ukrán hadsereg AZNAPI háborús bűntetteit, konkrétan megnevezve a kérdéses katonai egységeket, a bűnös utasításokat kiadó egységparancsnokokat. Mindannyiszor felhívták ezekre a világközvélemény, az illetékes nemzetközi szervezetek figyelmét, kérve közbelépésüket

Noha az EBESZ-nek az Ukrajnában elkövetett háborús bűntetteket megfigyelő bizottsága már 2014 áprilisában megalakult, és az ukrán háborús bűntettek EZREIRE KERÜLT SOR ez idő alatt, erről a bizottságról csak 2019 végén hallhattunk először. (Akkor is csak azért, mert új főügyészt neveztek ki.)

Hogy miért történt így? Nyilván azért, mert a nemszeretem fél által tett ezernyi feljelentés dacára, EZ A BIZOTTSÁG EGÉSZ IDŐ ALATT NEM TALÁLT MAGÁNAK MUNKÁT. Magyarán: ARRA VÁRTAK, HOGY AZ OROSZOK ÁLTAL ELKÖVETETT HÁBORÚS BŰNTETTEK ÜGYÉBEN VIZSGÁLÓDHASSANAK.

Izzadságos munkával 2019 végére KÉT ILYEN ÜGYET KONSTRUÁLTAK MAGUKNAK: a 2014 júliusában lelőtt maláj utasszállító lelövésének ügyét, illetve a Wagner által a Donbasszban elkövetett állítólagos népirtás kérdését.

A lelőtt maláj utasszállító repülőgép – avagy Az elrabolt donyecki tüzértiszt háttere

Külön megérne egy misét ez az ügy. Hágában a hollandok, ÖT ÉV hiábavaló „VIZSGÁLÓDÁS” után – SEMMILYEN BIZONYÍTÉKOT NEM TALÁLVA AZ OROSZOK BŰNÖSSÉGÉRE – 2020 márciusában mégis elindítottak egy KOHOLT VÁDAKRA ÉPÜLŐ KONCEPCIÓS PERT, ami az oroszok megbélyegzésére, MAJD A NEMZETKÖZI KÖZÖSSÉGBŐL VALÓ KIÁTKOZÁSÁRA IRÁNYULT.

Erről most csak annyit: miután tavaly októberben az Unió nagyszerű Josep Borrellje, A NYUGAT NEVÉBEN lényegében MEGÜZENTE A HADAT OROSZORSZÁGNAK – melynek kiközösítése addigra már meg is történt, nem várva be a folyamatban lévő, illetve készülő koncepciós perek kimenetelét – SEM A HÁGAI PERRŐL, SEM A WAGNERESEK BŰNEIRŐL TÖBBÉ SEMMIT SEM HALLOTTUNK.

A maláj gép lelövésekor mekkora lárma volt, hogy az oroszok milyen barbárok! Hát igen!

Valóban szörnyű tett volt lelőni egy polgári utasszállítót, 298 ártatlan emberrel – közöttük 106 holland állampolgárral – a fedélzeten. Ez olyan gyalázatosság, hogy a történtek kiderítését azután is folytatni kell, hogy a feltételezett bűnöst mindenhonnan kiátkozták. (Márpedig a középkorból tudjuk, hogy AKIT KIÁTKOZTAK, AZZAL ONNANTÓL BÁRMIT MEG LEHETETT TENNI. Az Unió pedig lényegében hadat is üzent neki.)

Oroszországot, tehát kiátkozták. Azóta nem hallani a hágai perről. HOLLANDIÁT, A NYUGATOT TÖBBÉ MÁR NEM IS ÉRDEKLI, HOGY, mégis, KI VOLT A TETTES? Csak ennyit számít 298 ártatlan ember, közöttük 106 holland állampolgár élete?

Csak nem azért, mert a nekünk folyvást az emberi jogokról, jogállamiságról papolók, ezek „hiánya” miatt minket rendszeresen büntetők VALÓJÁBAN TÖMEGGYILKOS ÁLLAMI TERRORISTÁK? Csak nem emiatt tiltott és büntetendő az igazságot bemutató orosz propaganda?

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: