KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Erős földrengés rázta meg Romániát, Magyarországon is érezni lehetett

Erős földrengés rázta meg Romániát hétfőn. A hírt a helyi szeizmológusok is megerősítették. Az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ szerint a rengés erőssége 4,9-re tehető a Richter-skálán.

Erős, a Richter-skála szerinti 4,9-es erősségű földrengés rázta meg Romániát. Az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ jelentése szerint a rengés 16 kilométeres mélységben történt délután három óra után.

A földrengés epicentruma Targu Jiutól 13 kilométerre észak–nyugati irányban volt, ugyanott, ahol a korábbi földrengések epicentruma is – írja a Szabad Magyar Szó.

A Google szerint a földmozgást több környező országban is érezni lehetett, Bulgáriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Magyarországon, Koszovóban, Montenegróban, Romániában, Szlovákiában és Szerbiában.

Romániában egyre több földrengést érzékelnek, emiatt a kormány az omlásveszélyes épületek földrengésbiztossá tételén dolgozik.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük