KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Érinthetetlenek

 
 
Luxusvilla

 
Minek kell történni ezek felelősségre vonásához ?
 

Október 6-án adta hírül azt a Kossuth Rádió azt, hogy „A magyar állam büntető feljelentést tesz a MAL Zrt. ellen halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.” Ebből következően tehát a feljelentést a következő törvényi tényállás megvalósításának alapos gyanúja miatt teszi a Magyar Állam:

Btk. 171. § 1. bek: Aki foglalkozása szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki,

2. bek. c. pont: a büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.”

Ezek szerint olyan bűncselekmény miatt tette meg a feljelentést a Magyar Állam, melynek elkövetői a bírói gyakorlat szerint az alábbi foglalkozási szabályokat sértik meg:

–  munkavédelmi és balesetelhárító szabályok,

az orvosi tevékenységgel kapcsolatos szabályok,

a járművel vezetésére vonatkozó közlekedési szabályok,

lőfegyverek használatára és kezelésére vonatkozó szabályok,

építkezéssel kapcsolatos műszaki szabályok.

Ebből következően pedig a MAL Zrt. tevékenységével kapcsolatosan a milliárdos vagyonra szert tevő olyan személyek ellen, akik a felsorolt foglalkozási szabályokkal nem végeztek tevékenységet, a Magyar Állam nem kíván feljelentést tenni, őket futni hagyja.

Nekem más az álláspontom az alábbiak szerint:

————————————-

A Btk. 259. § 1. bek-e szerint: Aki árvíz okozásával, robbanó, sugárzó avagy más anyag, energia, vagy tűz pusztító hatásának kiváltásával közveszélyt idéz elő, vagy a közveszély elhárítását, vagy következményeinek enyhítését akadályozza, büntettet követ el..” és a

3. bek. szerint a büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszélyokozás egy vagy több ember halálát idézi elő.”

Azért más az álláspontom, mert eddigi tapasztalatom alapján az a véleményem, hogy a foglalkozási szabályokkal dolgozó – nem milliárdos – emberek, dolgozók a MAL tevékenységével kapcsolatosan a közveszély elhárítását  minden bizonnyal már hosszú idő óta szorgalmazták, jelentős költséggel járó  új tározó felépítésével, vagy a meglévő megerősítésével, de ennek megvalósításában, a közveszély elhárításában akadályozták őket a MAL Zrt. tevékenysége folytán milliárdos vagyonra szert tevő személyek, tulajdonosok.

Alapos a gyanúm arra, hogy törvényi tényállást ezek a milliárdos érintettek a közveszély elhárításának akadályozásával valósították meg. Függetlenül attól, hogy egyébként mi a foglalkozásuk.

Azért alapos a gyanúm, mert ismerem az alábbi történetet:

=================

Nyugdíjasok Magánbiztosítójának Üdülőjeként – MaBi – néven volt ismert a Balatonlelle, Köztársaság u. 36-38. szám alatti azon ingatlan, mely a negyvenes években a SZOT tulajdonba került, majd Giuseppe de Victorio néven volt ismert. 1995. március 15-től kezdődően HOTEL GIUSEPPE Kft. néven folytatta az üdülő a működését, majd 1998. április 6-án a cég a HUNGUEST Zrt.-hez került.

Ez is érdekelheti:  Az ukrajnai háború abszolutizálása

2005-ben tervezték a szálloda eladását előbb 1 milliárd forintért, majd 500 millió forintért, de végül mindösszesen 70 millió forintért Tornóczki Anita és Tornóczki János – Dr. Medgyessy Péter feleségének gyermekei – szerezték meg. A vételt követően nyomban kiirtották az ingatlanon lévő több száz db öreg fenyőt, majd olyan építkezésbe kezdtek, melyre tekintettel a környék lakói a következő oldalon látható – aláírásokat kitakartam – kérelemmel fordultak 2006. július 14-én a Középdunántuli Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség felé.

Ebből két bekezdést idézek:

„Az elmúlt időben megdöbbenéssel észleltük – mivel semmiféle értesítést , mint viziépitkezés hatásterületének ingatlantulajdonosai illetve jogszerű használók nem kaptunk – hogy a Köztársaság úti volt Giuseppe-üdülő területéhez csatlakozóan (Ahol az üdülőterületet megcsúfoló sűrűségű beépítés folyik) mintegy 250 méterrel a Balaton vizébe benyúló hajókikötő épül.

Ez a látványként is durva méretű építmény a Balaton vízparti környezetét – Vizi és parti viszonyait, fizikai és biológiai értelemben – károsan megváltoztatja minden vonatkozásban azzal együtt, hogy a folyó építkezés tudomásunk szerint másfélszeres kapacitásra bővítve építési engedéllyel sem rendelkezik. A káros hatások, parti szennyezés, vízkárosodás máris jelentkeztek.”

Erre a kérelemre előbb 2006. július 27-én 17148/06 ügyszám alatt a szintén másolatban látható válasz érkezett a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelősége igazgatójának – Dr. Kling Istvánnak – aláírásával, és ebben a következőket írják:

„A bejelentésben foglaltak kivizsgálására került sor a KDT Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség részéről amelynek során megállapították a hatóság képviselői, hogy az érintett területen engedélytől eltérő munkálat elvégzésével járó mederfeltöltésre került sor. A környezetvédelmi hatóság az ellenőrzés során felvett jegyzőkönyvben foglaltak alapján visszabontási kötelezettség teljesítése tekintetében szankció alkalmazásával – eljárást indított.”

Dr. Kling István igazgató 2077. június 11-én aláírt és küldött még egy hasonló tartalmú iratot, mielőbbi rendezést ígérve, majd nem sokkal később Ő (Dr. Kling István ) a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára lett, jelenleg pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyért felelős helyettes államtitkára.

———————————–

A mai napon pedig érdeklődtem a kérelem egyik aláírójától, aki elmondta, hogy a Környezetvédelmi Felügyelőség már régóta abbahagyta az eljárást, és a Balaton medrében minden maradt úgy, ahogy volt a Giuseppe ingatlannál történt építkezés, vitorláskikötő létesítése után…

Ez annyit jelent, hogy a kikötő létesítéséhez szükséges több méter mélységű mederkotrás folytán kiemelt homokos iszap változatlanul a Tornóczki féle ingatlantól keleti irányban található ingatlanok előtti parti vízben van jelenleg is, éppen úgy, mint ahogy évekkel ezelőtt az építkezők odatették.

Ez is érdekelheti:  Az ukrajnai háború abszolutizálása

Ez annyit jelent, hogy emiatt megközelítőleg 3-400 méter hosszúságban a Balaton part az odahordott laza szerkezetű, le nem ülepedett iszap miatt alkalmatlan rendeltetésszerű használatra. Befelé 50 métert kell térdig érő iszapban haladni ahhoz, hogy a Balaton medrének fenekén haladni lehessen. Néhányszáz év múlva talán a természet helyrehozza azt az állapotot, ami Tornoczkiék érkezése előtt volt…

Addig ott sem fürödni, sem csónakázni nem lehet senkinek.

 

 

Nagyításért KATT a képre

 

 

 

Nagyításért KATT a képre

 

 

Ellenben a Giuseppe féle ingatlannál, a  mára a jelenleg Yachtclub-nak elnevezett  szállodánál minden a legnagyobb rendben van.

17. db. kisebb, 1 db. nagyobb  itt épült épületnek felépítése után 73 apartman várja a vendégeket 21900-59900 Ft. napi díj megfizetése esetén, a reggeli 1950 forintba kerül, valamint 60 db. garázs, 100 db. parkoló és 1 db. buszparkoló is rendelkezésre áll a vendégeknek 100 fős konferenciaterem mellett.

Az a tény, hogy közben mások értékét, illetve a Balatontpartot itt tönkre tették, a hasznot húzókat soha nem érdekelte, a Környezetvédelmi Felügyelőséget immár minek érdekelné?

=====================

Visszatérve a vörösiszap szennyeződésre, szerintem a most leírt esethez hasonló módon jártak el a MAL Zrt milliárdos érintettjei is.

Meggyőződésem az, hogy a foglalkozási szabályokat jól ismerő – és a Magyar Állam nevében eljáró személyek szándékai szerint csak utóbbiak magatartására korlátozódó feljelentéssel – érintettek folyamatosan tájékoztatták profithajhászokat a közvetlen veszélyről.

Éppen úgy, ahogy a Giuseppe ingatlan melletti tulajdonosok tették Balatonlellén a fentiek szerint.

És meggyőződésem az is, hogy ki tudja milyen módszerekkel, de a jelen mágnásaitól már megszokott ügyeskedéssel a ténylegesen felelős milliárdosok ennek ellenére akadályozták közveszélyokozás bűntettének elkövetési magatartását, megvalósítva a közveszély elhárítását.

Gondolom azért, mert talán egy vörös színű újabb helikopterre azért spóroltak, mert nem akartak lemaradni  többitől.

————————————————–

A Magyar Állam nevében eljáró személyek pedig jó gazda gondosságával ügyelnek rájuk most is a foglalkozási szabályok megsértéséhez kapcsolódó büncselekmény miatti feljelentés megtételével azért, hogy még gondolatában se legyen senkinek az, hogy – a közveszélyokozás tényállásának valószínű megvalósítása esetén – a nem foglalkozási szabályokkal tevékenykedő felelősöknek akár tíz évig is börtönben van a helyük.

Siófokon, 2010. október 8. napján.

 

Dr. Léhmann György

 

Nemzeti InternetFigyelő

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

6 thoughts on “Érinthetetlenek

 1. A parlament előtti fákra kellene őket szemléltő eszközként felfüggeszteni, vörös iszappal átitatottan, csupán ellentételezésként kapzsiságuk áldozataival szemben. Kapják meg ugyanazt, amit ők a szerencsétlen magyar áldozataiknak szántak. (lásd Pintér belügyminiszter úr javaslatát)

 2. Pintér csak egy capo, és csak azért mondta, hogy úgy nézzen ki mintha nagyon megértő lenne. Nem fog történni semmi komoly.

 3. Lesz itt elszámoltatás-csakis felszinesen a „kishalak felelősségre vonásával-mert amiben a „mi kutyánk is benne van” -arra nem vonatkozik (lásd az oldalon előzőleg található és leleplező cikkeket az „Ismerjük meg…….cimszók alatt) Csakis „demokratikusan” és jogi úton,miközben az igazságszolgáltatás szóból ellopták az „i”t.,mert azok itélkezhetnek,és kutakodhatnak,akik az elmúlt 65 évben is tették,bűntetlenül,és sérthetetlenül.Ebben az országban ugyanis nem igazságszolgáltatás,csak jogszolgáltatás van,ami ugyebár -a kettőt összehasonlitva -nem azonos.

 4. A TEMPO …”feljelentést teszünk ismeretlen tettesek ellen
  az egyenlőre fel sem mérhető különösen jelentős kárt okozó Btk. 171. §-ába (4) ütköző és a (2) bekezdés c) pontja szerint minősülő (5) Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, továbbá a Btk. 259. §-ába (6) ütköző és a (3) bekezdés szerint minősülő (7) Közveszélyokozás, valamint a Btk. 280. §-ába (8) ütköző és az (1) bekezdés b) és c) pont (9) szerint minősülő Környezetkárosítás bűntette miatt az alábbi rövid tényállás szerint….” http://sites.google.com/site/tempoparttempo/tempo/hirek/voeroesiszap-feljelentest-teszuenk-ismeretlen-tettesek-ellen

 5. Mai hír: előzetesbe került a cég vezetője. Na végre!!!!

  Éjfél után részletes
  híradásunk lesz a vörösiszap fejleményeiről, összefüggéseiről!

  (NIF szerkesztők)

 6. A legújabb hir 2010.október 13.17 óra: szabadlábra helyezték a MAL vezérigazgatóját! Na ennyit a „gyors és azonnali” intézkedésről!!!! Hisz még valaki is a forradalmároknak? Becsületes igazságszolgáltatást -elkötelezett birák,ügyészek rendőrök nélkül- épp ideje két lábbal kirúgni őket.De ahol sintér et.a belügymin.ott miért nem csodálkozom?

  Türelem igazságot terem!

  A hazudozás, simlizés rövid időn belül kiderül.

  Döbbenetes, épp most hallottam a hírt, mert nem voltam itthon délután.

  Érik a helyzet! Barátaim, mindenre fel kell készülnünk!

  NIF szerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük