Recsegnek, ropognak az "EU-hajó" eresztékei!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elképesztő, hogy mennyire sunyin, aljas módon lapítottak a hazai médiumok (egy-két rövid hírtől eltekintve) arról, hogy az EU tagállamainak lakosai egyre elégedetlenebbek az unió rendszerével, korlátozó, megszorító intézkedéseivel, a növekvő munkanélküliséggel, a romló életlehetőségekkel, s tüntetésen adtak hangot tiltakozásuknak Brüsszelben.


Az alig egy hete zajló eseményről csak szűkszavúan vagy egyáltalán nem adtak tudósítást a szenzációhajhász és egyre bulvárosodó hazai TV-k, holott ez az esemény olyan, ami minket is kell, hogy érdekeljen, hiszen az EU-s megszorítások ma még (amíg benne vagyunk) minket is sújtanak.

Spekulánsokat és üzletembereket kritizáló jelszavakkal több tízezres tüntetést tartottak Brüsszelben szeptember 29-én, szerdán. Az EU szakszervezetei a gazdasági megszorítások ellen tiltakoztak, amelyek szerintük a kispénzű emberekkel fizettetik meg a pénzintézetektől elindult válságot. 

Több tízezer ember tüntetett szerdán Brüsszelben azok ellen az EU-tagországokban bevezetett gazdasági megszorítások ellen, amelyeket a nemzetközi gazdasági válság miatt hoztak. A szakszervezeti megmozduláson minden EU-tagállam képviseltette magát.

John Monks, az európai szakszervezeti szövetség főtitkára közölte: egyebek közt arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy még nem késő elállni a megszorításoktól, és más irányban keresni a megoldást. A szakszervezeti megmozduláson minden EU-tagállam képviseltette magát. A brüsszeli tüntetést az Európai Bizottság pénzügyi szigort fokozó javaslatainak bejelentéséhez, illetve az uniós pénzügyminiszterek csütörtöki kötetlen találkozója elé időzítették.

A tiltakozók egyebek között azt kifogásolták, hogy a kormányok a kispénzű dolgozókkal kívánják megfizettetni a válság árát. Sürgették, hogy a pénzintézetekre háruljon nagyobb szerep ebben, hiszen a krízis a bankágazatban kezdődött. Sok tüntető az üzletembereket karikírozó öltözékben vagy táblával jelent meg, de több felirat szólt a „spekulánsok európai uniója” és a vállalati visszaélések ellen is.

Barroso szerint a megszorítások a jövő érdekében elkerülhetetlenek, de itt az ideje, hogy a bankszektor is áldozatokat hozzon. Mindenkinek számolnia kell azzal, hogy az európai polgárok igazságérzetét sérelem érte. A bankok milliárdos támogatásokat kaptak közpénzből, rendezni kell a számlát – mondta Barroso, majd bejelentette: néhány héten belül az Európai Bizottság előterjeszti javaslatát a pénzügyi szektorra kivetendő adókról, és Európán kívüli partnereinkkel együtt megvizsgáljuk a pénzügy tranzakciók megadóztatásának lehetőségét is. Ezzel próbálta előre megnyugtatni a tüntetésre készülőket és a tagállamok lakosságát.

A szeptember 29-i brüsszeli tüntetésen érzékelhető volt a következményeken továbblátás igényének kialakulása. Nem csupán a „Munkahelyeket Európában!”, „Szociális Európát!” jelmondatokat láttunk, hallottunk, hanem az ok, a globalizáció két fő ereje ellen is felléptek a „Bankok nélküli Európát!”, és a  „Multik nélküli Európát!” jelmondatokkal, sőt feltűnt a „Nem kell a spekulánsok Európai Uniója!” jelmondat is, ami radikalizmusában már majdnem elérte a mi jelmondatainkat: „Szabad államokat a szabad Európában!” és  „Veled Európa, de nélküled EU!”.

A várthoz képest kevés tüntetői részvétel okát abban jelölték meg, hogy a rendezvényt szervező Európai Szakszervezeti Szövetség vezetői lepaktáltak az EU-val. Azt hiszem, a népakarat a szakszervezeti vezetőket is az ok felismerése felé tereli, hiszen Barrosoval a beharangozott találkozó elmaradt – legalább is a tüntetésről szóló híradások erről nem tesznek említést. Ezt erősíti az a tény is, hogy érzelmi és értelmi nyitást egyaránt észleltünk az ok megszüntetése irányába: a belga rendőrök letették pajzsukat a Szent Korona zászlaja előtt, a szórólapon magunkkal vitt 12 stáció angol nyelvű változatának pedig minden példánya elfogyott (magyar nyelven itt olvasható a „Liszaboni Szerződés” alapján készült anyag). Azok arcán, akik ott beleolvastak ebbe, az új felfedezésének ugyanazt a kifejezését láttuk, mint itthon azokén, akik a Lisszaboni Szerződés megnyomorító cikkeit megismerik.

 

(Nemzeti InternetFigyelő, az szkszhu, a szentkoronaradio.com, a hvg.hu és az origo.hu alapján)

 

One thought on “Recsegnek, ropognak az "EU-hajó" eresztékei!

 1. Daniel KÖNYVE.44-45.

  Kedves Olvasónk!

  Melyik idézetre gondolt, mert Dániel próféta könyve összesen 12 részből áll, s csak az alábbi kettőben (2. és 11. részben) van 44. és 45. vers?

  2,44    Ezeknek a királyoknak az idejében támaszt a menny Istene egy királyságot, amely nem semmisül meg soha, és a királyi uralom más népre nem száll át. Összetöri mindezeket a királyságokat, és véget vet nekik, maga pedig fennáll mindörökké

  2,45  Ezért láttad, hogy a hegyről egy kő zuhant le anélkül, hogy valaki hozzányúlt volna, és összetörte a vasat, a rezet, a cserepet, az ezüstöt és az aranyat. A nagy Isten tudtára adta a királynak, hogy mi történik majd ezután. Igazat mond ez az álom, és bizonyos a magyarázata.

  11,44    De a keletről és északról jövő hírek megrémítik, ezért kivonul nagy haraggal, elpusztít és kiirt sokakat.                      

  11,45  Felállítja pompás sátrát a tenger és az ékes szent hegy között. De eléri a vég, és senki sem segíthet rajta.

  Üdvözlettel: NIF szerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük