KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Erdély: Nem mond le Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A székelyudvarhelyieknek címzett, de az MTI-hez is eljuttatott levélben közölte hétfőn Gálfi Árpád, a székelyföldi város polgármestere, hogy nem mond le tisztségéről, annak ellenére, hogy a városi önkormányzati testület csaknem kétharmadát kitevő frakció – melynek mindeddig a támogatását élvezte – a múlt héten lemondásra szólította fel.

„Soha senkit nem láttam eredményt elérni úgy, hogy félúton meghátrál, vagy megfutamodik” – fogalmazott Gálfi Árpád.

„Ki gondolhatja komolyan, hogy egy polgármester, aki az elmúlt 5-6 évben azért dolgozott, hogy külső forrásokból rengeteg pályázati pénzt nyerjen, éppen akkor fog lemondani, amikor a tervezett projektek megvalósításának küszöbére léptünk?” – tette hozzá.

Mint részletezte: a város 15 sikeres EU-s pályázata közül kettő megvalósult, hat projektre megkötötték a kivitelezői szerződést, a többi projekt előkészítése folyamatban van.
Gálfi Árpád úgy vélte: egyetlen munkatársát sem akadályozta a munkavégzésben.

„Ha a számonkérés, vagy a tájékoztatás igénye akadályozásnak nevezendő Székelyudvarhelyen, akkor azt vállalom” – tette hozzá. Értetlenségének adott hangot amiatt, hogy valakiknek sikerült éket verni közéje és egykori a csapattársai közé.

Megállapította, hogy Székelyudvarhelyen „iparrá kezdi kinőni magát a Gálfi-ellenes propaganda”, és azok a leghangosabb kritikusai, akiknek lehetőségük lett volna tenni a városért, de nem vállaltak felelősséget.

„Hiszek Székelyudvarhelyben és tisztelettel kérem önöket, hogy higgyenek bennem. Én nem adom fel! Önök se adják fel!” – írta a polgármester.

Székelyudvarhelyen megbecsült civilekből és vállalkozókból álló csoport állt Gálfi Árpád mellé azt követően, hogy egy évvel az önkormányzati választások előtt a Magyar Polgári Párt (MPP) kizárta soraiból a polgármestert. A csapat elindította a Székelyudvarhelyért párt bejegyzését, de a pártot nem sikerült bejegyezni a 2020-as önkormányzati választások előtt. Ezért a Marosvásárhelyen alakult erdélyi regionális vegyes párt, a POL színeiben mérették meg magukat. Gálfi a szavazatok 68,3 százalékával kapott újabb mandátumot, a POL pedig csaknem kétharmados többséget szerzett a városi tanácsban. A fennmaradó helyeken a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az MPP osztozott a testületben.

Ez is érdekelheti:  Meghalt Noam Chomsky

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalon belüli konfliktusok azt követően kerültek a figyelem középpontjába, hogy múlt csütörtökön lemondott tisztségéből Pálfi Kinga alpolgármester, és Albert Sándor városmenedzser, korábban pedig a képviselőtestület több POL-os tagja, valamint a polgármesteri hivatal fejlesztési és beruházási igazgatóságának vezetője vált meg a tisztségétől.

A POL-frakció vezetői pénteken megállapították: Gálfi Árpád alkalmatlan a polgármesteri feladatra, és lemondásra szólították fel.

A több mint 34 ezer lakosú Székelyudvarhelyen a lakosság 96 százaléka vallotta magát magyarnak a 2011-es népszámláláson.

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük