KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Energiafüggőség a Führertől a mai Németországig – ismét a szintetikus üzemanyagokkal mentenék magukat a németek

Berlin Európára helyezett nyomása a szintetikus üzemanyagok elfogadása ügyében Németország egy évszázados energiafüggetlenségi törekvéseit visszhangozza.

Hitler terve, hogy Európa többi részét kifossza a második világháború alatt egy ideig sikerrel járt, azonban Sztálingrádnál falba ütközött, mivel kifogytak az üzemanyagkészletei – írja a Politico.

„Jelentős termelésünk van, de amit a Luftwaffe és a páncélos hadosztályaink elfogyasztanak, az hihetetlen” – mondta a finn hadsereg legfőbb parancsnokával folytatott, titokban rögzített megbeszélésen. „A fogyasztás jóval meghalad minden várakozást. Az országom (sorsa) az importtól függ” – tette hozzá.

A Führer és szövetségesei kezdettől fogva tudták, hogy Németország nyersanyagkészletei korlátozottak, és nem képesek kielégíteni egy villámháborút. A remélt megoldást az ersatz, vagyis szintetikus üzemanyag néven ismert, korszerű német találmány jelenthette volna, azonban a németek akkoriban nem jártak sikerrel.

Az időben 90 évet előre ugorva

ezúttal Németország ugyan nem a kontinens elfoglalásáért küzd, hanem a gazdaságának húzóágának megmentéséért, ami a belsőégésű motorok jelentenek.

Az elmúlt hetekben Németország harcot vívott a 2035-ben életbe lévő új uniós szabályok módosításának érdekében, amelyek betiltották volna az üzemanyaggal hajtott autók új nyilvántartásba vételét, hogy ezzel gyakorlatilag ösztönözzék az elektromos járművek eladását.

Berlin a II. világháborút követően ismét a szintetikus üzemanyag révén csökkentené energiafüggőségét.

A Harmadik Birodalom terve akkoriban a szén cseppfolyósítása volt. A jelenlegi kormány ennél egy tisztább technológiát támogat, amely során a vízből hidrogént vonnak ki, és azt szén-dioxiddal kombinálva üzemanyagot állítanak elő. Mindkét módszer alapját az úgynevezett Fischer–Tropsch-eljárás képezi, amelyet két kémikus, Fracz Fischer és Hans Tropsch fejlesztett ki az 1920-as években.

Ugyan valószínűleg nem sok mai német – vagy Brüsszelben tárgyaló – ismeri ezt a történetet, pedig a másoktól való energiafüggésben rejlő kockázat beleégett Németország kollektív tudatalattijába. Németország első világháborús blokádjától kezdve, amely a Birodalom olajimportját lehetetlenítette el, egészen az Északi Áramlat, a Balti-tenger alatti csővezetékek közelmúltban történt megsemmisítéséig, a németek számára nem idegenek az energiafüggőség veszélyei.

Ez is érdekelheti:  Agyonlőtték azt az ukrán nyelvészt, aki kutyának nevezte a kárpátaljai magyarokat

Az első világháborúban elszenvedett német vereséget követő években Fischer és Tropsch ugyanazt a függetlenségi vágyat kergette, amely ma is vezérli a német energiapolitikát. Berlin ambíciózus megújuló energiaforrásokra állna át, és ezúttal helyettesítené az importálandó üzemanyagokat.

A német vezetők a modern szintetikus üzemanyagokat, amelyeket e-üzemanyagoknak neveznek gyakran, a benzin és a dízel tiszta alternatívájának tekintik.

A technológia megőrizheti a Mercedeseket és BMW-ket generációk óta működtető belsőégésű motorok mögött álló iparágat.

A motor megtartásával Németország ráadásul kevésbé függene az elektromos járművek gyártásához nélkülözhetetlen lítium és más ásványi anyagok importjától.

Az első akadály amelyet azonban meg kell ugrania Németországnak a szintetikus üzemanyagok terén, az a magas költség. A legtöbb autóipari vezető eldobta Németország e-fuel álmát, a hatalmas beruházások miatt, amelyekkel az járna.

Hitler is hasonló kihívásokkal nézett szembe korábban.

Az 1930-as évek elején a szintetikus üzemanyagokat gazdaságtalannak tartották, különösen, amikor a nagy gazdasági világválság közepette az olajárak zuhanásba kezdtek.

hirado.hu

Kiemelt kép: Egy bécsi nő üdvözli a nyitott gépkocsin érkező Adolf Hitlert, a Német Birodalom fővezérét 1938. március 15-én. (Fotó: MTI/IT)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük