KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Eltaláltak egy román hajót az oroszok

Egy román hajóban keletkeztek károk, miután Oroszország csapásokat hajtott végre Dél-Ukrajnában, a Duna mentén – közölte a román külügyminisztérium.

Az Index hozzáteszi: már hétfőn látszott, hogy Oroszország dróncsapásokat hajt végre a román–ukrán határ közvetlen közelében, az egyik célpontjuk Reni kikötője volt, és a támadásról készült videók alapján a Duna túloldaláról, Romániából is látni lehetett a csapást. Hangsúlyozzák: A háború kezdete óta ez lehetett a legközelebbi támadás egy NATO-tagállamhoz.

Mint írják, a csapással kapcsolatban a román külügyminisztérium még kedden adott ki egy közleményt, itt közölték, hogy egy román hajóban is károk keletkeztek. A hotnews.ro portál szerint csak kisebb károkról volt szó, és a hajó folytatni tudta az útját és egyetlen román sem sérült meg. A külügyminisztérium közleményében arra utaltak, írják, hogy a támadás célpontjai az ukrán kikötők lehettek.

Az akció után sem a NATO, sem Románia nem adott érdemi választ Oroszországnak,

ami sokat mondó. Egyesek azt feltételezik, írják, hogy a hajót repeszek találhatták el az orosz csapás után, melyek akár meg is ölhettek volna valakit a hajón.

Mandiner

Kiemelt kép: illusztráció

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Eltaláltak egy román hajót az oroszok

  1. SZTÁLINT IDÉZVE. A ROMÁN AZ NEM NEMZET HENEM FOGLALKOZÁS,SZAKMA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük