KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elon Musk: Ha Trumpot letartóztatják, akkor óriási arányban nyeri meg a 2024-es választásokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ha a jövő héten letartóztatják Donald Trump volt amerikai elnököt, akkor „földcsuszamlásszerű” győzelmet arat a 2024-es választásokon – jósolta szombaton Elon Musk, a Twitter tulajdonosa. A milliárdos a Fox News egyik bejátszására reagált, amelyben arról volt szó, hogy a volt elnököt „megbilincselik” és a New York-i bíróság elé állítják.


„Ha ez megtörténik, Trumpot földcsuszamlásszerű győzelemmel fogják újraválasztani”

– tweetelte Musk, válaszul a kanadai ügyvéd @thevivafrei hasonló, bár kevésbé hangsúlyos jóslatára.

A véleményt, hogy ez a forgatókönyv visszalökheti az egykori valóságshow-sztárt a Fehér Házba, úgy tűnik, maga Trump is osztja. Szombaton az Igazság közösségi oldalon figyelmeztette követőit a közelgő letartóztatására, és arra buzdította őket, hogy „tiltakozzanak, vegyék vissza a nemzetünket”!

A volt elnök ellen várhatóan a kampányfinanszírozás megsértésével kapcsolatos vádak miatt indított vádemelés az első ilyen jellegű eljárás lenne az Egyesült Államok történetében. Még Richard Nixon volt elnököt sem vonták felelősségre, miután a Watergate-botrányt követően lemondott hivataláról.

Trump ügyvédje azzal vádolta Alvin Bragg manhattani kerületi ügyészt, hogy „fegyverként használta” a jogrendszert, és egy olyan szabálysértési vádat terjeszt elő, amelyet a szövetségi ügyészek sem tartottak vádemelésre érdemesnek, azonban ő ezt bűncselekménynek minősíti. Ha 2024 novembere előtt bűnösnek nyilvánítják Trumpot azzal teljesen ki tudnák ütni a Fehér Házba való bejutástól.

Trump bejelentette, hogy kedden várhatóan letartóztatják

Amikor az FBI tavaly nyáron éjszakai razziát rendezett Trump floridai Mar-a-Lago birtokán, a New York Times aggodalmát fejezte ki, hogy az hatóság keménykezű taktikája mozgósítani fogja a volt elnök táborát, és az ebből eredő választási felfordulás nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a republikánusok átvegyék a Kongresszus irányítását, hanem azt is, hogy Trump ezüsttálcán kapja meg a 2024-es jelölést.

Bár a republikánusok visszavették a képviselőházat, a félidős választások elmaradtak a jobboldalon sokak által várt jelentős változástól, és a szenátus továbbra is a demokraták kezében maradt. Musk és sokan mások szerint azonban egy letartóztatás könnyen a csúcsra juttathatja Trumpot.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: © Getty Images / Scott Olson

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: