KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elkészültek az első atommeghajtású torpedók az orosz mega-tengeralattjárókhoz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hajóépítők egy teljes készletet állítottak elő atomhajtású Poszeidon torpedókból, amelyeket a Belgorod nukleáris mega-tengeralattjáró szállít majd – közölte egy az orosz Védelmi Minisztériumhoz közeli forrás a TASZSZ-al.

Az új hajót „a közeljövőben szerelik majd fel ezekkel a fegyverekkel – szögezte le a forrás, hozzátéve, hogy a fegyverrendszer különböző elemeinek, köztük a meghajtórendszernek a tesztelését már befejezték.

A Poseidon egy fedélzeti atomreaktorral rendelkezik, amely meghajtó energiát állít elő, és egy erős nukleáris robbanófejet hordoz hasznos teherként. A fejlesztésével kapcsolatos első utalásokat Oroszország 2015-ben tette közzé. A fegyver hivatalosan még nem áll katonai szolgálatban.

A rendszert nehezen elfogható tömegpusztító fegyvernek tervezték, amely képes megsemmisíteni stratégiai haditengerészeti eszközöket, például katonai bázisokat, hajógyárakat és repülőgép-hordozó csapásmérő egységeket, de part menti városok ellen is bevethető egy teljes körű atomháború esetén.

Bár kevés részletet tettek közzé a torpedóról, annyit lehet tudni, hogy speciális platformra van szükség a telepítéshez. Az orosz hadsereg arról számolt be, hogy legalább négy ilyen típusú atom-tengeralattjárót építenek speciális küldetésekre.

Az első, a Belgorod 2019-ben készült el és tavaly júliusban állították üzembe. Azt mégy egyelőre nem lehet tudni, hogy hány Poseidon torpedó alkot egy „készletet” egy hajó számára. A legtöbb felmérés szerint a tengeralattjárók akár hatot is szállíthatnak, de más vélemények szerint egyetlen hajó akár nyolcat is bevethet.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: A Poszeidon fegyver egy szállítótartályban © Orosz Védelmi Minisztérium 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Nikki Haley Donald Trumpot támogatja az amerikai elnökválasztáson

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük