ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elképesztő mennyiségű készpénzt talált a hatóság az ukrán-magyar határon az egyik expolitikus feleségénél

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem akármilyen fogás az ukrán-magyar határon

Az ukrán expolitikus felesége dollárokkal és eurókkal megrakott bőröndökkel készült elhagyni Ukrajnát. Az ukrán határőrök kiengedték az országból, a magyar határőrök, ahová belépni igyekezett, viszont lefülelték.   Az ukrán média beszámolója szerint egy volt ukrán politikus, Ihor Kotvytskyy felesége elképesztő mennyiségű bankjeggyel próbálta meg elhagyni Ukrajnát és belépni Magyarországra.

A kilépés sikerült neki, belépésnél a magyar hatóság viszont megtalálta a nála lévő készpénzt. A bőröndökben a hírről beszámoló NEXTA nevű ukrán médium szerint dollár és euró is volt. Összesen 28 millió dollárral és 1,3 millió euróval igyekezett elhagyni Ukrajnát. A politikus feleségét vámhatósági eljárás alá vonták.

Ki az az Igor Kotvisky?

Igor Kotvitsky vállalkozó és politikus a 90-es évek felében kezdett üzletelni az Investor JSC nevű charkovi vállalatnál, ahol néhány éven belül az egyik vezető menedzserré vált.

Az ukrán sajtó korábbi oknyomozása alapján már parlamenti képviselőként több, mint 40 millió dollárt vitt ki az országból különböző offshore üzleteken keresztül Panamába.   Később bevallotta vagyonát, amivel hivatalosan is az ukrán parlament leggazdagabb képviselőjévé vált.

Arra, hogy honnan tett szerint ekkora vagyonra, soha nem adott magyarázatot. Eljárás is folyt ellene, amit 2016-ban bizonyítékok hiányában leállítottak.

Forrás:  KÖRKÉP.SK

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: