KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elhunyt Illés Károly, az eredeti Illés zenekar alapítója – Egy régi barát halálára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tudom, hogy mindenkinek fontos élmény megélt fiatalsága ezzel én is így vagyok.

Amikor gyászolom Illés Charlie-t a szaxist, az eredeti Illés zenekar alapítóját, aki velem egy évben született, akit rendszeresen látogattam a Gelka szervizben, akinek szaxofonja senkihez nem hasoníthatóan recsegve vezette be a „kockafejű” Fats Dominó halhatatlanná vált dalával a „Blueberry Hill”-el minden hétvégi táncos estén a bulikat, akkor tovatűnt éveimet is emlékül hívom! Természetesen ott kellett lennem bátyja, a névadó zenekar alapító Lajos utolsó útján is öt évvel ezelőtt és ott kellett tavaly lennem a Pap László sportcsarnokban is Lajos halálának ötödik éves tiszteletadásán, melyet szerető felesége és társa Makkai Lilla lelkész asszony szervezett.

Azok a hatvanas éveknek első fele, melyekre még rányomta bélyegét bizony a kádárista hatalom tébolyult megtorláshulláma válaszul az 56-os forradalom és szabadságharc orosz szuronyokra támaszkodó leverésének következményeként.

Édesanyám segítségének volt csak köszönhető, hogy nem lett komolyabb következménye és mégis érettségiztem és diplomáztam a tizennégy éves koromban a szabadságharcot éltető középiskolai fellépésemnek, ami után természetesen örökre eltanácsoltak az ország összes középiskolájából!

Ilyen politikai légkörben jártam hetente ” szuronyok között” az akkori rend őreinek figyelmét rendszeresen magamon érezve az Illés klubba barátaimmal, ahol még hírmondója sem volt a később érkezetteknek a Szörényi testvéreknek és Bródynak.

Nem felejtem el a Bercsényi utcai sokezres tömörülést 61-ben és még évekig, ahol a kb 400 férőhelyes emeleti klubba sokadszor ennyien szerettek volna bejutni és Kádár rendőreinek tucatjai vigyázták az utcán a Rendet, és időnként gumibotos népnevelőikkel emlékeztették a zene segítségével is lázadó farmeres barátaimat, hogy ki az úr a háznál!

Nekem az Illés szerves része volt fiatalságomnak, így Károly mennybemenetele Húsvét előtt ismét elvitte magával szomorúságomra ifjúságom soha nem feledhető emlékeinek egyik részét.

Ez is érdekelheti:  Kónya-Hamar Sándor: A KÖLTÉSZET NAPJÁN - 2024. április 11.

Kedves Károly, nyugodj békében!

Szeretettel:

Reiner Péter

Budapest, 2013. március 28.

Nemzeti InternetFigyelő

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Elhunyt Illés Károly, az eredeti Illés zenekar alapítója – Egy régi barát halálára

  1. Tekintettel arra, hogy ez egy gyászhírhez fűzött baráti megemlékezés, az efféle politikai indulatoktól fűtött megjegyzések nem illenek ide, ezért töröltem, és a további kommentelés lehetőségét bezárom: Híradmin

  2. Dillemám a következő:
    Erre mit lehet hozzászólás-szinten irni?
    Requiescant in pace!

    Loviaguin Alexander

Comments are closed.