KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Elfelejtették a háborút, újat akarnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

NATO-admirális: Fel kell készülnünk egy nagy háborúra

A Nyugatnak fel kell készülnie a háborúra. Ezt Rob Bauer admirális, a NATO Katonai Bizottságának elnöke jelentette ki. Finnországnak különleges szerepet szánt az Oroszországgal való konfrontációban. Azokat a finneket pedig, akik nem akarnak háborút, arra kéri, hogy „fokozatosan” változtassák meg a véleményüket – közölte a Komszomolszkaja Pravda.

A lap megjegyezte, hogy a magas rangú NATO-admirális a Wall Street Journal meghívására tartott egy előadást az üzleti élet fontos szereplői előtt. Ezen pedig úgy fogalmazott:

„Mindenki azt hitte, hogy a következő háború a mesterséges intelligencia és a csúcstechnológia kiberháborúja lesz, és nem lesz több sár és vér. De nem így van. Egy kombinációt látunk. Az első világháború visszatért a 21. századba. Lövészárkokat, sarat és sok vért látunk.”

Az admirális szerint nemcsak a hadseregnek, hanem a gazdasági szereplőknek is fel kell készülniük egy nagy háborúra. Ezután nyíltan sürgette a nyugati vállalkozásokat, hogy hozzák vissza a termelést Kínából: „Ha olyan országba mennek, ahol olcsóbb a munkaerő vagy jobbak bizonyos készségek, az érthető. De stratégiai szempontból vissza kell vinnünk a termelés egy részét Európába, Észak-Amerikába, hogy a biztonság és a gazdaság szempontjából kritikus dolgokat a szövetség területén tudjunk előállítani.

Készen kell állnunk arra, hogy megfeleljünk a kihívásnak. Különösen a védelem terén. De az egészségügyben is. Ehhez más kapcsolatra lesz szükség a kormány és a magánszektor között… Ez azt is jelenti, hogy a magánszektornak is érdemi részévé kell válnia a vitának, és nem csak a pénzre kell gondolnia” – folytatta Bauer.

Azt azonban rögtön elismerte, hogy nem mindenki ért egyet azzal, hogy a védelemre kell költeni. Különösen a skandináv országokban. „Megdöbbentő, hogy Skandináviában a nyugdíjalapok és a bankok etikátlannak tartják a hadiiparba való befektetést. Ezt megdöbbentőnek találom” – jelentette ki felháborodva.

Ez is érdekelheti:  Az amerikai külügyminisztérium levette Kubát a terrorellenes fellépésben nem eléggé együttműködők listájáról

Külön kitért a finnekre, akik szerinte hibát követtek el azzal, hogy az elmúlt 80 évben semlegesek maradtak. Persze, ennek szerencsére vége – húzta alá, s emlékeztetett: márciusban Alexander Stubb lett Finnország elnöke. Az új tisztségében tett egyik első nyilatkozatában pedig azt mondta: „Nekünk Finnországban valódi nukleáris elrettentő erőre van szükségünk.” Majd Petteri Orpo finn miniszterelnök világossá tette, hogy az év végéig fel kívánja oldani a nukleáris fegyverek „behozatalára és gyártására” vonatkozó tilalmat Finnországban.

Magyar Hírlap

Kiemelt képen: Rob Bauer / Fotó: maxvandaag.nl

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Elfelejtették a háborút, újat akarnak

  1. Azért beletelt néhány évtizedbe, hogy az ipari termelést kiszervezzék Kínába, mert ott rengeteg olcsó és motivált dolgozó van. Visszahozni legalább ennyi idő lenne, ha közben itt megszülettek volna a motivált munkaerők, az olcsó bérekről már nem is beszélve. Megnézném ezeket a se fiú se lány nyugati egykéket, mikor vennék át a szorgos kínaiak helyét. Ezért fogadták be a migránsokat, csak éppen ők mégsem ezért jöttek, hanem mert itt annyi segélyt kapnak, ami nekik egy álomfizetés. De álmodozni szabad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük