Életét vesztette a VK két topmenedzsere a nyenyecföldi vakációján

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Életét vesztette az „orosz Facebooknak” is nevezett VK orosz közösségi szolgáltató két topmenedzsere egy, a Nyenyec Autonóm Körzetben elszenvedett balesetben – közölte kedden a vállalat sajtószolgálata.

A vakációzó Vlagyimir Gabrieljant, a VK (korábban: VKontaktye) első vezérigazgató-helyettesét és Szergej Merzljakov beszerzési igazgatót szállító terepjáró felborult a Bugrjanyica folyón történt átkelés közben, a Fehér-tenger partvonalánál. A járművet a sodrás a tenger felé sodorta.

Két megmenekült társuk a Rosszija 24 hírtelevízió szerint a folyó mentén mintegy 25 kilométer gyalogolva, egy rénszarvaspásztor-faluban talált segítséget.

Alekszandr Gofstejn mentő a 360 tévécsatornának nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a szerencsétlenül járt menedzserek által bérelt Sherp típusú jármű, noha kétéltű, a magas súlypontja miatt a gyors sodrásban felborulhat és nem alkalmas a meredek partokon közlekedésre.

A folyón átkelést két terepjáróval kísérelték meg. A balesetet Gabrieljan felesége, Aljona túlélte. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított.

Kiemelt képen: Vlagyimir Gabrieljan / TASSZ

Feliratkozás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük