KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egyenlő munkáért egyenlő bért! – komolyan gondolja az EU?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Parlament Női Jogi (FEMM) Bizottságában téma volt az „egyenlő munkáért egyenlő bért!” követelés. De mit értenek ők ezalatt? Például azt, hogy egy szupermarketben a női dolgozó ugyanazért a munkáért ne kaphasson kevesebb pénzt, mint férfi kollégája.

Ez idáig tökéletesen rendben van. De az nem gond, hogy az EU-n belül, mondjuk Ausztriában egy szupermarketben dolgozó ember (akár nő, akár férfi) háromszor, négyszer többet keres, mint tőle 50 kilométerre egy magyarországi dolgozó? (Akár ugyanazon üzletláncon belül!) Morvai Krisztina felvetése láthatóan el se nagyon jut a képviselőtársak agyáig – de előbb-utóbb kénytelenek lesznek megérteni, mit is kellene az „egyenlő munkáért egyenlő bért!” elvén érteni.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  NJSZ: Elhunyt nemzeti jogvédő ügyvéd barátunkra, dr. Balsai Szabolcsra emlékezünk

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Egyenlő munkáért egyenlő bért! – komolyan gondolja az EU?

  1. Persze, hogy nem jut el a fülükig. Csak azt tudnám, hogy Magyarország 21 EU képviselője közül például 12, akik a Néppárt képviselőcsoportjához tartoznak, miért nem szólalnak fel ilyen gyakorisággal? Nem kapnak, nem akarnak teret kapni? Pedig nem ártana, sőt használna, ha ők is – nemcsak a felszólásaikat, hanem a reagálásokat is közvetítenék magyar választóik felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük