KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egyelőre nem adottak a feltételek Orbán Viktor és Zelenszkij találkozójához

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter elmondta: egyelőre nem adottak a feltételek a csúcstalálkozó megszervezéséhez.

Még nem érettek meg a feltételek Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozójának megszervezéséhez. Ezt mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek.

Egy ilyen találkozóhoz bizonyos előfeltételek szükségesek, ezek a feltételek jelenleg még korántsem állnak készen a találkozó megszervezéséhez

 – mondta Szijjártó az Antalyai Diplomáciai Fórumon, egy kérdésre válaszolva.

Orbán és Zelenszkij találkozójának akkor lesz értelme, ha az ukrán fél teljesíti Budapest összes követelését a kárpátaljai magyar nemzeti kisebbséggel kapcsolatban – mondta a magyar tárcavezető még januárban – emlékeztetett a RIA.

Január végén Ungváron találkozott a magyar és az ukrán külügyminiszter. Akkor történtek biztató lépések a bizalmi légkör helyreállítása felé Magyarország és Ukrajna között, azonban hosszú még az út odáig, és sok munkára lesz szükség, amire hazánk készen áll – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ungváron.

Szijjártó kitért arra, hogy 2015 óta lépésről lépésre születtek olyan jogszabályok, amelyek a magyar kisebbség jogait csorbították. Tavaly az ukrán parlament elfogadott egy kisebbségi kerettörvényt, amely ezt a tendenciát megállította – tette hozzá.

De nekünk van egy elvárásunk, ez pedig az, hogy a magyar kisebbség visszakapja a 2015 előtti jogokat, nem kérünk sokat. Tizenegy pontban foglaltuk ezeket össze. Köztük az iskolai jogállást, a magyar nyelven tett érettségi lehetőségét, a magyar nyelv használatát a kultúra, a felsőoktatás területén

– jelentette ki Szijjártó Péter, írta meg a Magyar Nemzet.

Az orosz sajtó arról is beszámolt, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a RIA Novosztyinak elmondta, hogy részt kíván venni a szentpétervári gazdasági fórumon.

Mindenképpen elmegyek Szocsiba, és meghívtak a SPIEF-re, azt hiszem, el fogok menni

 – mondta Szijjártó az antalyai Diplomáciai Fórum alkalmával.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Magyarország soha nem fog engedni a migrációs őrületnek

Szocsiról szólva a magyar külgazdasági és külügyminiszter a 2009 óta Oroszországban megrendezett Atomexpo fórumra utalt.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Szijjártó Péter a Karpaczi Gazdasági Fórumon / printscreen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük