KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán állampolgárokkal szembeni erőszakos mozgósítási politika beszüntetését követelték Kijevben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kijevi hatóságok mozgósítási politikájába, a katonai sorozótisztek barbár fellépéseibe és a folyamatos bizonytalanságba belefáradt emberek tüntettek tisztességes mozgósítást és a frontokon harcoló csapatok rotációját követelve.

A tisztességes mozgósításért és a fronton harcoló katonák pihentetéséért, rotációjáért” elnevezésű tiltakozó megmozdulást az egyik katonai sorozóbizottság épületének közelében tartották meg Kijevben.

Kijevben az erőszakos toborzás ellen és a fonton már 2 éve harcoló katonák rotációjáért tüntettek 2024. február 29-én.

A megmozduláson több mint száz ember vett részt. Az akció résztvevői “Gyermekeink két éve a lövészárkokban”, “Van, aki Avdejevkát őrzi, van, aki Monacót”, “Adjatok pihenőt a katonáknak”, “Hova lett a tisztességes mozgósítás?” és hasonló feliratú transzparenseket hoztak magukkal.

“A mi fiaink, önkénteseink az első napoktól a fronton vannak. Két év pihenés nélkül rendkívül kimerítő. A váltást, a rotálást a nehéz körülmények között harci feladatokat ellátó egységek vagy katonai alakulatok rendszeres váltását bizonyos időnként el kell végezni. Ezt máshol is alkalmazzák harci körülmények között” – mondta a rendezvény szervezője.

A rendezvény szónoka hangsúlyozta, hogy haza kell hozni a katonákat, mert azok elfáradtak, és biztosítani kell számukra a hihenést. Emlékeztetett arra is: miközben a politikusok képtelenek arra, hogy leüljenek és kidolgozzanak egy törvényt a mozgósításról, addig a katonák pihenés nélkül a fronton vannak már 24 hónapja.

“Ez nagyon hosszú idő, a katonáknak pihenésre van szükségük. Fáradtak és nem lehet és nem is tudnak így harcolni. Ukrajnát, mint független államot, keményen próbára teszi a területén zajló katonai konfliktus. A nemzetbiztonság és a területi integritás megőrzése Ukrajna legfőbb prioritása”

– jelentette ki a szónok.

Ugyanakkor ismételten kihangsúlyozta, hogy minél hamarabb el kell végezni a fronton lévő katonák pihentetését. Szükség van a rotációra.

A tömeg azt skandálta:

“Pihenjenek végre a katonák!”

A tüntetés ideje alatt a katonai toborzóközpont közelében tartózkodó tisztek elégedetlenségüknek adtak hangot az aktivisták fellépése miatt.

Ez is érdekelheti:  Bakondi: A migrációs paktum kudarcra van ítélve

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Tüntetés Kijevben az erőszakos sorozások miatt 2024. február 29-én / Fotó: pc.org.ua

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük