KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy újabb reform elképzelés: A korrupció visszaszorítása

Elég volt ezekből a konkrét esetekből! (Szerző a Fidesz korrupciós botrányokra utal!)

Tényállás

Arról van szó, illetve az a lényeg, hogy minden politikus lop, akinek lehetősége van erre. Lehetetlen olyan politikust találni, aki nem lop akkor, amikor erre alkalma nyílik. Mert miről szól az országok politikája? – Arról, hogy XY lop. De ha XY helyett egy másik lenne, az is lopna. Ha jelenleg úgy tűnik, hogy ZW nem lop, biztosak lehetünk abban, hogy ha hatalomra kerül, ő is lopni fog. Ha mindenki hajlamos a lopásra, akkor egy olyan rendszert kell kitalálni, ami maximális módon megnehezíti a lopást.

Megoldás

Szerintem ehhez egy olyan alkotmánymódosítást kéne végrehajtani, amelynek eredménye nem az lenne, hogy nem lenne érvényben az, hogy a győztes párt mindent visz és minden állami posztra ő nevez ki embereket. Szigorúan fel kéne osztani az állami szerveket két nagy csoportra:

 1. az államigazgatásira, meg
 2. az ellenőrző szervekre.

Aki egy parlamenti választást megnyer, az természetesen vezesse az államot. Viszont egy új szabályt kéne bevezetni. Az összes ellenőrző szerv (pl. legfőbb ügyészség, mindenféle kontroll-hivatalok) vezetőit az ellenzéki pártok soraiból kéne választani, mégpedig a parlamenti erejükkel FORDÍTOTT ARÁNYBAN. Tehát a parlamentbe bekerült legkisebb ellenzéki párt kapná a legtöbb kontrollhivatalt, a parlamentbe bekerült legnagyobb ellenzéki párt kapná a legkevesebb kontrollhivatalt.

Ennek az önkormányzatoknál is ugyanúgy kéne működnie. Ne legyen már olyan abnormalitás, hogy a polgármester nevezze ki a ellenőrt, vagy hogy a győztes pártok szavazzák meg, hogy ki lesz az ellenőr. Ez minden korrupció forrása. Ellenőrizni mindig olyannak kéne, aki a legkisebb, tehát érdeke lenne jól ellenőrizni és sokakat lebuktatni. Mindenesetre olyan szabálynak kéne lennie (talán ez is elég volna), hogy a legfőbb ügyészt TÖRVÉNYSZERŰEN a parlamentbe bekerült pártok közül a LEGKISEBB ELLENZÉKI PÁRT delegálná és BÁRMIKOR VISSZAHÍVHATNÁ.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

5 thoughts on “Egy újabb reform elképzelés: A korrupció visszaszorítása

 1. A cél értem, de a megoldás szerintem nem reális. A korrupció a tökéletlen rendszerek jegye, Ha lehetősége van tolvajlásra, lesznek tolvajok is. Ebből következik a megoldás: vagy totális ellenőrzés a törvényes boldogulás lehetőségével.
  ,,…az ellenőrző szervekre.”
  Ki ellenőrizné az ellenőrző szerveket? Ez csak egy totális ellenőrző rendszerben lehetséges, de ha a törvényes boldogulás lehetősége nem áll fent, akkor az ellenőrzők is tesznek az egészre. Tehát igazságos államrendet kell megvalósítani, amely biztosítani tudja munka révén az elfogadható életminőséget. Akiknek pedig ez sem elég, keressék a boldogulás további lehetőségeit, de ne mások kárára.

 2. A velemenyem meggyozodesem ez lenne a legidiotabb, rendszer es elrendezes a lopasok ellen, egyszeruen nincs garancia, hogy a kissebb mandatumokkal rendelkezo, ellenori funkciokat betoltok nem lopnanak, ill ujjabb ellenorok kellenenek akik azokat ellenorzik, mikovetkezne ebbol , mivel nem hisszok hogy mosmar ok is lopnak, ezert ujjabb ellenorokre lenne szukseg. Bocsanat de nem megyek tovabb, viszont egy sokkal jobb elkepzelesem van, ha rajtam mulna mert en lennek a 9889999, magyar egyedul, vagy valami csoda fojtan holnaptol a miniszterelnok, minden magyar partol azzonal megvonak minden nemu tamogatast, de a partokat nem likvidalnam, ha tudnak eljenek meg, de ne az allam nyakan, ezutan nem a szokvany szerint keresnem meg az orszagot szakmailag vezeto minisztereket, az o feladatuk nem penzugyek, hanem az epitkezes az az epitkezes esvaros fejlesztes, a foldmuveles az a foldmuveles ugyi miniszterium es stb,es szigoru ellenorzest alkalmaznak a penzek felhasznaladara,amit csak en ellenorinek de nem lenne jogom ,a penz felhasznalasara, csak ellenorzesere, ugy hogy minden allami beruhazast es annak penzugyeit szakminiszterium hajtana vegre de az ellenorzeset ill a pezfelhasznalasat , csak az en engedelyemmel hajthatnak vegre, a corupciot minden esetben es a penzek, eltulajdonositasat, a illeto, teljes vagyon elkobzas es tobb vagy sok ev kenyszermunkaval dijaznam, es a teljes karteritesevel, milliardos karok eseten ugyan ez es egy rovid kotel magas oszlopal, velemenyek nem erdekelnek, arrol pedig szo sem lehet jutalom es premizalas, a jutalom az allame, nemtartanam bunnek a munkahelyekket az allam kezebe adni es szinten ellenorizni, sok kezen atmeno penzeket konyu megdezsmalni , es a regi kozmondas, elnezest de szarnak karnak nincs nemvolt es nem is lenne gazdaja sosem.

 3. A legegyszerűbb és legjobb megoldás egy pártok nélküli,valódi népképviseleti demokrácia létrehozása lenne. Semmi támogatás semmilyen pártnak,egy sorba venni őket a többi civil szervezettel és megszüntetni a megélhetési politizálást Egy „párt” mindig csak egy szúkebb csoport érdekeit képviseli egy másik „párt”al szemben. Ezáltal tudnak elégedetlenséget és megosztást létrehozni,mintha bizonyos „pártok” nem a többség érdekeit „képviselnék „. És ha belegondolunk,hát bizony nem azt teszik ! Az országnak,a lakosoknak EGY érdeke van !!!!!! Ezt az EGY-et kellene képviselni MINDEN „képviselő”-nek !

 4. Nem lenne egyszerűbb, EMBEREKET ültetni azokba a székekbe,ahol mások sorsa felett döntenek? Az erény, az erkölcs ,a tisztesség már régóta létezik!! A bűnözőknek meg talán nem a hatalomban (?) lenne a helyük. Ideje lenne felismerni, hogy akinek változnia kell,az maga az ember(?)! Mert jelenleg az EMBERBŐL, szarember lett !! Hiába lobogtatja az erkölcsi bizonyítványát is, amit egy másik gátlástalan állított ki a számára.
  Amíg egyik csoport a másiktól függ,addig be is tartanak egymásnak,vagy összefognak,mint most,és együtt rabolnak.

 5. Tetszik az elképzelés,mert így nem a média „robbantaná ” az ügyeket,hanem más úton futtatnák végig őket,mivel a pártrendszer embereinek alapvető összefonódottságát nem érinti meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük